/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fb6eb0d4865b658d53710bf5fba37b975.jpg)
Може вивести з печінки всі токсини: який овоч додати у раціон
Артишоки можуть стати справжнім скарбом для печінки.Цей маловідомий овоч має унікальні властивості.Артишоки містять цинарин - речовину, яка сприяє детоксикації печінки, знижує рівень холестерину та допомагає при переїданні. Їх можна готувати на парі, запікати або додавати у салати.Печінка - один із найважливіших органів людини, від якого залежить більшість життєво необхідних процесів і якість життя. Коли вона виходить з ладу, наслідки можуть бути серйозними.Для детоксикації печінки вам знадобиться один продукт: артишок.Ця рослина вже давно відома як природній засіб для очищення та відновлення організму. Вона містить цинарин - потужну сполуку, котра стимулює виділення жовчі, прискорює детоксикацію та допомагає регенерувати пошкоджені клітини.У артишоків є й інші корисні властивості. Дослідження показало, що це - другий за кількістю антиоксидантів овоч (на першому місці квасоля). Також він є джерелом клітковини, калію, магнію, вітаміну С.регулює рівень холестерину та тригліцеридів;знижує артеріальний тиск;прискорює перетравлення жирної їжі;зміцнює травну систему в цілому;знижує ризик ракових захворювань;допомагає при жировій дистрофії печінки та уповільнює її пошкодження.Смак артишоку важко описати. Він має тонкий трав'янистий аромат, легкий горіховий присмак з гірчинкою.Артишок можна варити, смажити на грилі, тушкувати, фарширувати, запікати, готувати на пару, маринувати (до речі, в такому вигляді овоч схожий за смаком на маринований огірок).Його можна вживати як самостійну страву, додавати до салатів, піци чи навіть чаю.Хоча б час від часу вживаючи цей продукт, ви допомагатимете печінці відновлюватися і виконувати свої функції.Не зважаючи на поживні властивості, не для всіх артишок корисний.Лікаря не радять вживати його людям з низьким артеріальним тиском і проблемами шлунково-кишкового тракту (гастрит або виразкова хвороба), захворюваннями нирок та жовчного пузиря.Не варто його давати дітям до 6 років, вагітним та жінкам, які на грудному вигодовуванні.Дуже обережно слід вживати перший раз алергікам.

