Зовсім не стандарт якості: що насправді означав ГОСТ в СРСР
Зовсім не стандарт якості: що насправді означав ГОСТ в СРСР

Зовсім не стандарт якості: що насправді означав ГОСТ в СРСР

Виявляється, що ГОСТ в СРСР був зовсім неідеальним.

Ви дізнаєтесь:

Від старших людей інколи можна почути про "великі радянські ГОСТи", завдяки яким продукти в СРСР нібито були неймовірної якості. Але чи дійсно це так?

Главред вирішив розібратись, якими були ГОСТи в СРСР.

Що відомо про ГОСТ

На YouTube-каналі TheДокументаліст розповіли, що стандарт ГОСТ лише подавав опис різноманітних складових та їх відсоткового співвідношення, які могли використовуватися у продукті.

"Наголошую, могли використовуватися. Але це зовсім не означає, що використовувались. І кожного року, в залежності від урожайності, забою корів чи свиней, цей ГОСТ змінювався", - йдеться у відео.

Зазначається, що через різні причини ГОСТ могли змінювати. Наприклад, так було у 1972 році, коли в країні сталася страшенна засуха, і через брак кормів під ніж пустили велику кількість худоби.

"М’яса бракувало катастрофічно, і тоді ГОСТи на ковбасу миттєво змінили, допустивши використання значно більшої кількості сторонніх добавок. А сторонні добавки це емульгатори, крохмаль, харчова плазма, виварка з кісток, підсилювачі смаку та багато іншого", - наголосив автор відео.

Варто додати, що велика помилка вважати, що ГОСТ – це незмінний стандарт якості, золотий еталон, якого постійно дотримувалися.

Міфи про ГОСТ в СРСР – відео:

Читайте також:

Що таке TheДокументаліст?

TheДокументаліст - український YouTube-канал про історію, на якому публікують відеорозповіді про диктаторів, тоталітарні режими, мілітаризм, ворожу пропаганду і боротьбу українців з загарбниками. На канал підписалося більше 250 тисяч користувачів.

Джерело матеріала
loader
loader