/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F45a953f6c7a7878df6fd72b704683c37.png)
Зелений борщ з яйцем пашот: зберігайте ідею обіду, який попросять ще
Зелений борщ з яйцем пашот підкорить не лише смаком, а й виглядом.Такий запашний обід легко приготувати вдома. Борщ стане справжньою родзинкою вашого обіду або вечері.Рецептом поділився шеф-кухар Олександр Огороднік.Поєднання кислинки щавлю, насиченого овочевого бульйону та ніжного яйця з рідким жовтком створює гармонію, перед якою важко встояти.Рецепт на 5–6 літрів• Курка (ніжки або ціла) - 1 кг• Морква - 3 шт (2 на засмажку, 1 на бульйон)• Цибуля - 4 шт (2 на бульйон, 2 на засмажку)• Селера - 2 стебла• Лавровий лист - 2-3 шт (опалити)• Чорний перець горошком - 10 шт• Сіль - за смаком• Вода - 5 літрів Засмажка:• Рослинна олія - для смаження• Морква (натерта) - 2 шт• Цибуля (дрібно нарізана) - 2 шт• Трохи солі - щоб овочі пустили сікОсновні інгредієнти:• Картопля - 500-700 г (кубиком)• Щавель - 200 г• Кріп - 15 г• Петрушка - 15 г• Яйця пашот - по порціях• Сметана - для подачі• Сіль, перець, дрібка цукру - до смаку• Сік лимона (опційно, якщо щавель слабкий)Бульйон:Обсмажте на сухій сковороді 2 моркви та 2 цибулини до підпаленої скоринки - це дає аромат.Покладіть курку, обсмажені овочі, селеру, петрушку, лавровий лист і перець у каструлю.Залийте 5 л холодної води, доведіть до кипіння.Зніміть піну, варіть на середньому вогні 1 годину. Потім вийміть курку, процідіть бульйон.Засмажка:Поки вариться бульйон, натріть моркву, поріжте цибулю.Обсмажте їх на олії на повільному вогні до золотистості й аромату з дрібкою солі, це допоможе швидше вивільнити сік.Основний етап:Наріжте картоплю кубиками, киньте в гарячий бульйон, варіть 5 хв.Додайте засмажку.Наріжте щавель і зелень. Додайте до борщу разом з розібраним курячим м'ясом.Закип'ятіть, посоліть, поперчіть, додайте дрібку цукру. Якщо потрібно - трохи соку лимона.Зніміть з вогню й дайте настоятись 15-30 хв.Яйце пашот:У ледь киплячу воду додайте трохи оцту і солі.Обережно вбийте яйце, варіть 2,5 хв. Дістаньте шумівкою.Подача:У тарілку налийте борщ, додайте яйце пашот, ложку сметани і зелень зверху.
