/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F5fc7ffed0832d3cb81775825ea06e015.jpg)
Переробка сої в Україні: які прогнози на новий сезон
Переробка сої в Україні: які прогнози на новий сезон
Обсяг переробки сої в Україні у новому сезоні може знизитися на 12-14% та скласти близько 2,3 млн т.
Як прогнозують аналітики «АПК-Інформ», цьому може сприяти очікуване скорочення виробництва сої на тлі зменшення посівної площі, а також через збільшення виробництва соняшнику, що наразі залишається більш пріоритетною культурою для більшості заводів в Україні.
«Проте цей показник не кінцевий, і переробка сої, а також експортний її потенціал залежатимуть від результатів голосування за «соєво-ріпакові правки» 15 липня та можливого обмеження експорту української сої митом у 10%.
«Соєві правки» досить активно просуваються, і схоже на те, що вони будуть дійсно прийняті. Можливо, не в тому вигляді, що зараз подають, проте — чи сприятиме це нарощенню переробки, поки що сказати складно з огляду на ситуацію в секторі соєвого шроту», — пояснюють фахівці.
Перспективи нового сезону-2025/26 для ринку олійних та продуктів переробки України обговорять на ХХII Міжнародній конференції Fat&Oil Industry-2025, яка відбудеться 30 жовтня в Києві.
Більш детально ознайомитись з умовами участі, а також зареєструватися на конференцію можна на сайті «АПК-Інформ».

