/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fd8bf423fe67365dbbdcab50768cad9b6.png)
На що звернути увагу при виборі морозива: стандарти, склад та вартість
Влітку складно зустріти людину, яка б не мріяла освіжитися смачним морозивом. Ці ласощі допомагають пережити спеку, повертають спогади про дитинство і приносять радість.
Як вибрати якісне морозиво?
Цього року асортимент морозива дуже різноманітний — різні уподобання, форми та розміри, але й ціни помітно зросли. Деколи орієнтуватися в такому розмаїтті непросто, і в цьому допомагають поради фахівців.
На думку кандидата технічних наук Тетяни Шарахматової, якщо ви хочете придбати морозиво зі справжнім молочним складом, слід шукати продукцію, сертифіковану ДСТУ 4733:2007. Це зазвичай найдорожчі види морозива, що пояснюється високою вартістю молока. Більш доступними є сорти з комбінованим складом, де є тваринні жири — вони відповідають стандарту ДСТУ 4735:2007. Також велику популярність набирають фруктово-ягідні морожені, сорбети та фруктові крижані десерти, зазначені за кодом ДСТУ 4734:2007.
Для тих, хто стежить за своїм здоров'ям, найкращим вибором стане морозиво з маркуванням 4733:2007 чи різноманітні плодово-ягідні варіанти.
Як повідомляв портал "Знай.ua", краще перестати їсти цей продукт на ніч, бо він викликає кошмари.
Також "Знай.ua" писав, що понюхав хліб, отримав проблеми: експерти закликали ніколи цього не робити.

