Простий рецепт шоколадної ковбаси: десерт, перевірений часом і поверне вас у дитинство
Простий рецепт шоколадної ковбаси: десерт, перевірений часом і поверне вас у дитинство

Простий рецепт шоколадної ковбаси: десерт, перевірений часом і поверне вас у дитинство

Якщо заплющити очі та прислухатися до пам'яті, то серед затишних запахів з кухні обов'язково спливе аромат шоколадної ковбаси.

Ці ласощі — як солодкий квиток у минуле, де все було простіше: липкі пальці, крихти на столі та бабусина посмішка. Повернімося в той безтурботний час і приготуємо цей десерт знову — з простих інгредієнтів, з душею.

Шоколадна ковбаса, кадр з відео

Що нам знадобиться:

  • Пісочне печиво - 500 г
  • Вершкове масло - 150 г
  • Цукор — 150 г
  • Какао - 2 столові ложки
  • Молоко - 100 мл

Як готувати:

  1. Розминаємо печиво.
    Не треба дрібнити до стану пилу — навпаки, великі шматочки додадуть ковбасі ту саму текстуру. Просто зламай печиво руками або акуратно придуши качалкою.

  2. Робимо шоколадну основу.
    У каструльці або глибокій сковороді змішай вершкове масло, цукор, молоко та какао. Постав на слабкий вогонь і помішуй, поки олія повністю не розтопиться, а цукор не розчиниться. У тебе вийде густа шоколадна маса, від якої важко буде відірватися.

  3. Збираємо десерт.
    У великій мисці поєднай печиво з шоколадною масою. Перемішати так, щоб кожен шматочок печива виявився покритим солодким шаром.

  4. Формуємо "ковбасу".
    Виклади масу на харчову плівку або у звичайний пакет, надай їй форму батончика чи ковбаски. Загорни щільно, щоб маса тримала форму.

    Шоколадна ковбаса, кадр з відео

  5. Охолоджуємо.
    Відправте в холодильник мінімум на 3-4 години, а краще на ніч. Шоколадна маса застигне, і ковбаса стане щільною та нарізаною, як справжня.

Подача:

Коли десерт застигне, наріж його скибочками, як справжню ковбасу. Можна посипати зверху цукровою пудрою або подрібненими горішками. Подавай із чаєм, молоком чи… як раніше – просто так, поки ніхто не бачить.

Поради від душі:

  • Хочеться горішків? Додай у масу грецькі або фундук.
  • Хочеш із родзинкою? У прямому сенсі — додай родзинки чи курагу.
  • Можна обваляти ковбасу в кокосовій стружці – гарно та смачно.

Шоколадна ковбаса, кадр з відео

Раніше ми повідомляли, що з часником, аджиком і навіть кетчупом: 5 рецептів консервації смородини, які ви точно захочете спробувати.

Джерело матеріала
loader