Запечені кабачки з пармезаном та паприкою: картопля фрі відпочиває
Запечені кабачки з пармезаном та паприкою: картопля фрі відпочиває

Запечені кабачки з пармезаном та паприкою: картопля фрі відпочиває

Якщо душа бажає чогось смачного, цікавого та корисного, приготуйте запечені кабачки. Гарантуємо, що ті, хто спробують їх, не відмовляться від добавки, то ж краще одразу готувати більшу порцію.

Рецептом такої диво-страви поділився в своєму блозі шеф-повар Вадим Бжезинський. Для неї знадобляться наступні продукти:

  • 1-2 кабачки;
  • трохи пармезану;
  • копчена паприка;
  • сіль, перець;
  • кілька крапель олії.

Як можна побачити, страва ця не тільки дуже смачна, вона ще й корисна, бо готується майже без жиру. А ще вона дуже бюджетна, особливо влітку, в сезон кабачків.

Приготування

Запечені кабачки: фото скрін Інстаграм

Нарізаємо кабачки брусочками (серединку треба видалити).

Додаємо копчену паприку, сіль, перець, натертий пармезан (приблизно 2\3) та трохи олії, а потім все ретельно перемішуємо, щоб кожен шматочок кабачка отримав свою долю спецій.

Присипаємо зверху пармезаном, що залишився, та ставимо у розігріту до +180 градусів духовку хвилин на 20-25.

Все, запечені кабачки готові!

Їх можна їсти просто так, з часником або з будь-яким соусом. Це відмінний перекус, який підійде як закуска навіть для святкового столу.

Запечені кабачки: фото скрін Інстаграм

Разом із соусом це корисна альтернатива картоплі фрі - не менш смачно, але набагато корисніше. Дітям точно сподобається!

Раніше портал Знай писав про найкращі рецепти чорничного варення: від бабусиної класики до пікантних експериментів.

Також портал повідомляв, як не допустити "взриву" консервації та вибрати найкращий спосіб стерилізації банок.

Крім того, ми нагадали рецепт цибулевих оладок, які варто приготувати, коли хочеться чогось новенького.






Джерело матеріала
loader