Як варити та остудити яйця, щоб вони були смачними та легко чистилися
Як варити та остудити яйця, щоб вони були смачними та легко чистилися

Як варити та остудити яйця, щоб вони були смачними та легко чистилися

Хочете, щоб яйця чистились ідеально з першого разу? Є простий трюк, який усе змінить.

І справа тут не лише у холодній воді після варіння, як ви могли думати, повідомляє Кенджи Лопес-Альт.

Відомий шеф-кухар Кенджи Лопес-Альт пояснює, що все залежить не від того, чи охололи яйця, а від того, як ви їх варите. Якщо опустити холодне яйце у холодну воду, а потім довести до кипіння, білок прилипне до шкаралупи, і чистити буде справжнім жахом. Частина білка просто злізе разом зі шкарлупою.

Варене яйце, скріншот: YouTube

Щоб цього не сталося, яйце або дістають з холодильника за 15-30 хвилин, або одразу кладуть у киплячу воду. Але тоді жовток може зміститися. Якщо важлива форма - краще заздалегідь дати йому нагрітися.

Є ще один варіант - приготувати яйце на пару. Для цього у каструлю наливають 2-4 см води, доводять її до кипіння, кладуть яйце на решітку та варять 11 хвилин.

Окремий етап - правильне охолодження. Бо остигле яйце легше очищується, якщо все зроблено грамотно. Найкращий спосіб - перекласти щойно зварені яйця у холодну воду. Але є фокус - спершу трохи оббийте шкаралупу об стільницю. Через тріщини вода швидше потрапить всередину і білок буде легше відділити.

Залийте яйця холодною водою в каструлі та залиште на 5-7 хвилин. Якщо яйця потрібні для салату - оновіть воду й залиште ще на 5 хвилин.

Варені яйця, фото vnimanie.pro

Дехто обирає проточну воду, але професіонали кажуть, що великої різниці немає, зате витрачається більше рідини.

Ці прості кроки перетворять процес варіння яєць з лотереї на контрольований ритуал.

Раніше ми повідомляли, супермаркети приголомшили новими цінами на яйця та олію.

Сніданок, обід та вечеря: які продукти обрати аби залишатись здоровим та бадьорим - детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader