/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F374526e01e2d2e777a5f892967c2bf50.jpg)
Виглядає моторошно: в Україні знайшли рідкісний, але делікатесний гриб
Ви дізнаєтесь:
Українська земля багата на ліси, де ростуть гриби. Багато хто знає та збирає білі гриби, лисички, підберезники, опеньки, але є один гриб, який вважається дуже рідкісним делікатесом.
Главред вирішив розібратись, який гриб в європейських країнах вважають делікатесом.
Який рідкісний гриб знайшли в Україні
Катерина Артишук у фейсбук-спільноті "Грибники Волині" розповіла що їй вдалось відшукати справжній скарб – чорну лисичку.
Цей рідкісний екземпляр вона знайшла в лісі в селі Струмівка Луцького району.
"26.07.25. с. Струмівка. Тихе полювання вдалося. Тепер є ще одне місце з доволі рідкісними чорними лисичками", - йдеться в дописі.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F2531e40c6495f6c3b443a06ff976f41b.jpg)
Що відомо про чорну лисичку
Чорна лисичка росте з липня до кінця вересня у хвойних, листяних та змішаних лісах, переважно на вологому ґрунті. В Україні її можна зустріти в Поліссі, Лісостепу та Карпатах. Гриб зростає групами або колоніями, найчастіше у важкодоступних місцях.
Чи можна їсти чорну лисичку
Як відомо, чорна лисичка належить до їстівних грибів 4-ї категорії. Перед вживанням її слід відварювати не менше 15 хвилин.
Найкраще цей гриб підходить для приготування у вареному, смаженому чи сушеному вигляді.
Що цікаво, для їжі використовують лише шапку гриба. Крім того, у нього немає отруйних двійників.
Цікаві факти про чорну лисичку
Гриб чорна лисичка дуже легкий, бо всередині порожнистий. Він також містить мало білка, завдяки чому вважається дієтичним і легко засвоюється.
У Європі чорна лисичка цінується як делікатес і часто з'являється в меню елітних ресторанів.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F60db44c597023335483b07cf522434b0.jpg)
Читайте також:
