/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fef686c1df8ca83c28539a0b182c7116c.png)
Яблучний Спас: три десерти, які вразять смаком будь-кого
Яблучний Спас - це не лише свято врожаю, а й чудова нагода побалувати рідних ароматними десертами з яблуками.Солодкі, соковиті, з легкою кислинкою фрукти стають ідеальною основою для випічки.Gazeta.ua пропонує три рецепти, які підкорять серце кожного. Вони прості у приготуванні, але неймовірно смачні.80 г м'якого масла80 г цукру, ваніль3 жовтки80 г сметани150 г борошна8 г розпушувачу1 ст.л. молокаНачинка: 4-5 яблук, 1/3 ч.л. кориці, 30 г крохмалю, 1 ст.л. лимонного соку(за бажанням)Меренга - 3 білки, 80 г цукруМ'яке масло з'єднуємо з цукром, збиваємо міксером до білого кольору ~ 3 хв, додаємо по одному жовтки, щоразу збиваємо по хвилині, додаємо сметану, збиваємо, просіюємо борошно, розпушувач, додаємо молоко і замішуємо густе пухке тісто.Викладаємо тісто в форму застелену пергаментом, робимо невеликі бортики ложкою.Яблука чистимо, дрібно нарізаємо, змішуємо з корицею і крохмалем, викладаємо зверху тіста.Запікаємо 35 хв при 180 градусах в попередньо розігрітій духовці.Для меренги збиваємо цукор з білками до стійких піків, викладаємо зверху яблук і допікаємо ще 15 хв.Пиріг охолоджуємо і смакуємо.Тісто1 яйце100 мл теплої води2 ст. л. олії250-270 г борошнадрібка соліНачинка25 г вершкового масла для змащування тіста~5-6 яблук3-4 ст. л. цукру (за смаком)1 ст .л кориці з гіркою30 г панірувальних сухарів50 г горіхівДля тіста в мисці змішуємо яйце, олію, теплу воду та сіль. Всипаємо борошно, найкраще додавати частинами і потім за необхідності підсипати, якщо тісто буде надто сильно липнути до рук.Вимішуємо тісто 5-7 хв та залишаємо відпочивати на 20-30 хв, поки будемо готувати начинку.Для начинки нарізаємо тоненькими скибочками, збризкуємо лимонним соком ~1 ст. л, додаємо цукор, корицю, панірувальні сухарі, горіхи і перемішуємо до однорідності.Повертаємось до тіста - беремо рушник, присипаємо борошном, викладаємо зверху тісто, спершу розкочуємо, далі розтягуємо ручками від центру до середини в тоненький пласт. На край викладаємо начинку, а залишок тіста змащуємо розтопленим маслом.Закручуємо штрудель за допомогою рушничка, як показую на відео, загортаючи краї тіста всередину, щоб начинка не витікала, але якщо це все таки станеться, не переймайтеся, нічого страшного в цьому немає.Перекладаємо його на деко швом донизу, зверху також змащуємо масло, посипаємо маком/мигдальними пластівцями і в духовку.Випікаємо 180С 30-40 хв до золотистої скоринки.Тісто виходить смачне та крихке, тому перед тим як нарізати штрудель на шматочки, дайте йому трішки охолонути з морозивом буде просто підпал.Тісто:150 г яєць (3 шт.)70 г білого цукру (2 ст. л. з гіркою + 1 ст. л. без гірки)70 г тростинного цукру (2 ст. л. з гіркою + 1 ст. л. без гірки)130 мл соняшникової олії (рафінованої)170 г білого йогурту або кефіру300 г борошна (10 ст. л. з гіркою)8 г розпушувача (2 ч. л.)дрібка соліванільний цукоркориця (за бажанням)200 г яблук (2 шт.)Штройзель:50 г борошна (2,5 ст. л. без гірки)50 г тростинного цукру (2 ст. л. з гіркою)35 г вершкового маслаШтройзель:Змішуємо борошно з цукром, додаємо кубики вершкового масла та розтираємо його кінчиками пальців, щоб утворилась крихта.Ставимо її в морозильну камеру на 10-15 хвилин.Тісто:Змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, цукор білий та тростинний, розпушувач, сіль, ванільний цукор та корицю.Змішуємо всі вологі інгредієнти: яйця, рослинну олію та білий йогурт. Ретельно перемішуємо.Додаємо до сухих інгредієнтів та знову перемішуємо.Додаємо кубики яблук та перемішуємо.Беремо паперові формочки діаметром 6,5 см, висотою - 4 см та заповнюємо тістом на 2/3, тому що воно добре піднімається.Зверху присипаємо замороженою крихтою.З цієї кількості тіста виходить 14 мафінів.Відправляємо випікатися мафіни в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.Дістаємо яблучні мафіни, даємо їм охолонути та насолоджуємось.

