Як мити ожину, щоб довше зберігалась
Як мити ожину, щоб довше зберігалась

Як мити ожину, щоб довше зберігалась

З початком сезону дозрівання ожини, варто знайти час для різноманітної випічки.Але слід знати, як правильно чистити ожину. Як і інші ягоди, темно-фіолетові плоди ніжні, хоча й не такі крихкі, як малина, що вимагає обережного ставлення. Ожина також має багато закутків і щілин, в яких можуть легко ховатися забруднення, тому її дуже важливо ретельно мити, пише marthastewart.Крім того, ожина пориста та має високий вміст вологи, що робить її особливо схильною до росту цвілі.Ожина не входить до числа фруктів з найвищим вмістом пестицидів, каже Браян Куок Ле, доктор філософії, харчовий науковець та засновник Mendocino Food Consulting."Такі фрукти, як полуниця, яблука та виноград, зазвичай мають вищі рейтинги через свою ніжну шкірку та вищий комерційний попит, що часто призводить до більш інтенсивного використання пестицидів", - додає він.Варто зазначити, що жоден метод миття не може видалити 100 відсотків залишків пестицидів з продуктів, каже Кімберлі Бейкер, доктор філософії, дипломований лікар, директор команди Clemson Extension Food Systems and Safety Program. І без лабораторних досліджень немає способу перевірити, чи всі залишки пестицидів були видалені.Помістіть ягоди в друшляк, не переповнюючи їх. Це дозволить воді вільно стікати по кожній ягоді, каже Бейкер.Промийте ягоди під проточною холодною водою, переконавшись, що струмінь не надто сильний, щоб уникнути пом'яттів або пошкодження плодів.Продовжуйте приблизно 20-30 секунд.Перекладіть ягоди на одноразовий паперовий рушник, щоб він увібрав зайву вологу, каже Бейкер.Зазвичай, миття ожини під проточною водою має бути достатнім для видалення слідів пестицидів.Якщо ви хочете використовувати харчову соду для душевного спокою, виконайте наведені нижче кроки. Дослідження показали, що лужна природа харчової соди допомагає розщеплювати залишки пестицидів.У великій мисці змішайте 1 чайну ложку харчової соди на кожні 2 склянки води.Додайте ягоди. Обережно помішуйте їх протягом 15-30 секунд.Промийте проточною холодною водою.Наші експерти кажуть, що очищення ожини харчовою содою може негативно вплинути на смак і текстуру ягід. Це ще більш імовірно, якщо ви використовуєте занадто багато харчової соди або замочуєте ягоди в розчині занадто довго.Ожина з часом псується та на ній розвивається цвіль. Але можна уповільнити ріст цвілі.Мийте безпосередньо перед вживанням. В іншому випадку будь-яка волога, що залишилася на плодах, може сприяти росту цвілі та псування.Якщо вам потрібно мити ожину перед зберіганням, переконайтеся, що вона повністю суха.

Джерело матеріала
loader
loader