/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F8f26a6404937af0d747d7d2cb44308f0.jpg)
Кетчуп з кабачків: рецепт соусу, що смакуватиме з першої ложки
Кабачки. / © Pixabay
Кетчуп з кабачків. Здавалося б, це щось непоєднуване і геть незрозуміле у приготуванні. Втім, це лише на перший погляд. Адже цей соус виходить надзвичайно смачним і підійде доповненням до різних страв.
ТСН.uа підготував рецепт кетчупу з кабачків від кулінара Євгена Клопотенка.
Інгредієнти
-
2 кабачки (приблизно 1,4 кг)
-
2 цибулини (приблизно 300 г)
-
150 г цукру
-
1 ст.л. солі
-
300 г томатної пасти
-
2 сушені гвоздики
-
5 горошин духмяного перцю
-
1 лавровий лист
-
50 мл яблучного оцту
Приготування
-
Помийте і почистіть усі овочі. Кабачки натріть на крупну тертку. Цибулю наріжте дрібним кубиком та змішайте з кабачком.
-
Додайте до овочів сіль та цукор. Перекладіть до сотейника і варіть на невеликому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи.
-
Після цього до оовочевої суміші додайте томатну пасту та спеції: гвоздику, духмяний перець, лавровий лист. Варіть разом іще 15 хвилин.
-
Дістаньте спеції з каструлі та блендером перебийте отриману масу до однорідності. Влийте до кетчупу 50 мл яблучного оцту та перемішайте. Проваріть кетчуп іще 2 хвилини.
-
Готовий соус перелийте в стерилізовані банки та закатайте. Переверніть банки, дайте їм охолонути в такому стані та зберігайте в нормальному положені в темному сухому місці.

