/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F467c21fc9efc5bee501c9e3b25a68159.png)
Не мийте та не кладіть поряд з яблуками: прості правила, які рятують персики від псування
Літо асоціюється з теплом, сонцем і ароматом стиглих персиків. Ці ніжні, соковиті фрукти — справжня насолода, але вони швидко псуються.
Щоб подовжити їхню свіжість, важливо знати кілька простих правил, пише Real Simple.
Спочатку визначте, який у вас плід. Нестиглий — твердий і майже без запаху, стиглий — м’який, ароматний, з легкою пружністю під пальцями. Нестиглі персики краще залишити за кімнатної температури на тарілці чи лотку, подалі від сонця. Не складайте їх разом, щоб не пошкодити шкірку, і не мийте до вживання. У теплі вони дозріють за 2–4 дні.
Стиглі фрукти найкраще з’їсти одразу, але якщо не встигаєте — перекладіть їх у холодильник. Там вони збережуться ще 3–5 днів, але мийте їх лише перед тим, як їсти.
Нарізані персики зберігаються недовго — щоб м’якуш не потемнів, скропіть його лимонним соком і покладіть у герметичний контейнер у холодильник максимум на 3–4 дні.
Для довгого зберігання можна заморозити. Перед цим бланшують — роблять надріз на шкірці, опускають у кип’яток на 30 секунд, а потім у холодну воду. Шкірка легко знімається, кісточку прибирають, м’якуш ріжуть шматочками та заморожують спочатку на деку, а потім складають у пакет або контейнер. У морозильнику вони зберігаються 6–12 місяців.
Не кладіть персики поруч із бананами чи яблуками — вони виділяють газ, що пришвидшує дозрівання. Якщо ж навпаки хочете його прискорити, покладіть персик у паперовий пакет з яблуком.
Трохи турботи — і цей ніжний фрукт подарує вам смак літа навіть узимку, коли дістанете ароматні скибочки з морозилки.
Раніше ми повідомляли, як зберігати м'яту, аби вона не втратила смаку та корисних властивостей?
В шафі чи в холодильнику: де правильно зберігати кетчуп, аби не зіпсувався - детальніше на Знай.ua.
