/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fb810c4bf8634507715a4387844bf3208.jpg)
Чому консервовані огірки м'які: секретна добавка врятує улюблену страву
Ви дізнаєтеся:
М'якість огірків може виникнути з різних причин. Наприклад, якщо огірки лежать на дні великої ємності, на них чиниться тиск, що з часом призводить до втрати щільності.
Крім того, м'якість може бути наслідком порушень у технології засолювання, йдеться в матеріалі Главреда.
Однією з поширених причин є потрапляння бактерій у банку. Це може статися, якщо тара погано вимита або порушена герметичність кришки. Також огірки швидко псуються, якщо зберігати їх у занадто теплому місці або використовувати недостатню кількість солі під час приготування.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F10c7428728d38dfec8b889f8bcc2d25f.jpg)
Чому стають м'якими мариновані огірки
У разі гарячої маринадної заливки основна причина розм'якшення - це погана герметизація. Якщо в банку проникає повітря, разом із ним туди потрапляють мікроорганізми. При герметичній кришці гази бродіння не можуть вийти, що також сприяє розм'якшенню овочів.
Як уникнути розм'якшення огірків
Щоб огірки після засолювання залишалися хрусткими, рекомендується додавати в банки листя дуба, вишні або смородини. Вони містять дубильні речовини, які допомагають зберігати щільність і структуру овочів.
Також важливу роль відіграє якість води. Для хрустких огірків краще використовувати м'яку воду - джерельну, колодязну або зі свердловини. Жорстка і хлорована вода не підходить.
Чи можна їсти м'які солоні огірки
Якщо огірки стали надмірно м'якими та слизькими, вживати їх не рекомендується. Це може бути ознакою порушення бродіння. Дуже важливо дотримуватися правильного співвідношення солі та повністю покривати огірки розсолом, щоб отримати якісний і безпечний продукт.
Як зробити огірки хрусткими навіть у салаті
Щоб огірки в салаті не стали водянистими і м'якими, досить злегка посолити їх перед подачею. Сіль запускає процес осмосу - природний механізм, за якого з овочів виходить зайва волога. У результаті огірки стають щільнішими і зберігають приємний хрускіт.
Якщо ви поспішаєте, достатньо залишити огіркові скибочки з сіллю всього на 10 хвилин - цього часу вистачить, щоб видалити зайву вологу, не порушивши структуру овоча.
Дивіться відео - мариновані гриби:
Раніше Главред писав про те, як наші предки солили огірки. Виявляється, огірки завжди будуть хрусткими, якщо додати всього один інгредієнт.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, як овочі будуть хрусткими три тижні. Емі Крос поділилася своєю системою зберігання овочів. Її простота та ефективність вражає.
Інші новини:
Про джерело: "Сніданок з 1+1"
"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.
"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

