/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F0bcd405bc736d9bc3bccf1874871b76d.jpg)
Максимум смаку і мінімум калорій: яка зелень має бути в раціоні кожного
Багато хто сприймає зелень лише як прикрасу страви.Насправді - це справжній концентрат вітамінів і мінералів при мінімумі калорій.Зелень - натуральний суперфуд, який має бути в раціоні кожного, каже на своїй сторінці в Instagram нутриціолог Юлія Науменко.Калорійність:Петрушка - 36 ккал/100 гРукола - 25 ккал/100 гШпинат - 23 ккал/100 гМікрозелень (залежно від виду) - 30-40 ккал/100 гНевелика порція зелені додасть вашим стравам смаку, але не калорій.Петрушка - містить більше вітаміну С, ніж лимон. Підтримує ваш імунітет та здоров'я судин.Рукола - завдяки гірчичним оліям стимулює травлення й допомагає вам краще контролювати апетит.Шпинат - джерело заліза, фолієвої кислоти та магнію, що важливо для вашої крові й нервової системи.Мікрозелень - у кілька разів багатша на антиоксиданти та вітаміни, ніж дорослі рослини.Вітамін А - для здоров'я вашої шкіри й зоруВітамін С - для сильного імунітету та захисту клітинВітамін К - для кісток і нормальної згортання кровіВітаміни групи В - для вашої нервової системи й енергіїФолієва кислота - особливо важлива для жінокЗелень - це не просто "додаток", а повноцінний продукт для вашого здоров'я. Додавайте її щодня у салати, смузі, омлети чи навіть як легкий перекус у вигляді мікрозелені, підсумувала Науменко.

