Сирний тарт: рецепт, який стане в нагоді і для обіду, і для вечері
Сирний тарт: рецепт, який стане в нагоді і для обіду, і для вечері

Сирний тарт: рецепт, який стане в нагоді і для обіду, і для вечері

Пікантний тарт з сиром виглядає дуже вишукано. Може здатися, що ця страва непосильна для недосвідченого кулінара, але насправді з її приготуванням справиться кожний.

Це легка та відносно швидка ідея для обіду або теплої вечері. Знадобляться наступні продукти:

  • 200 г пшеничного борошна;
  • 125 г охолодженого вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 1-2 столові ложки холодної води;
  • 400 г сиру;
  • 2 яйця;
  • шматочок цибулі-порею (біла частина);
  • 1 столова ложка топленого вершкового масла;
  • 50 г горгонзоли;
  • 6 сушених помідорів;
  • 100 г чорних оливок;
  • 1 чайна ложка орегано;
  • сіль, перець (за смаком).

Приготування

Вершкове масло та борошно / фото: Pixabay

Висипте борошно на дошку для тіста. Зробіть посередині заглиблення. Покладіть туди яйце та нарізане кубиками масло. Додайте трохи солі (приблизно чайну ложку, за смаком). Подрібніть усі інгредієнти ножем. Після з’єднання замісіть гладке тісто. Під час замішування можна додати трохи води, щоб інгредієнти краще поєдналися.

Сформуйте з тіста кулю. Загорніть її в харчову плівку та поставте в холодильник на півгодини.

Наріжте цибулю-порей півскибочками та обсмажте на топленому вершковому маслі.

Відокремте білки від жовтків. Змішайте жовтки з вершковим сиром. В окремій мисці збийте білки до утворення стійких піків.

Наріжте горгонзолу дрібними шматочками. Покришіть помідори та оливки.

Розкачайте охолоджене тісто та вистеліть ним форму для тарта діаметром 25 см. Проколіть тісто виделкою та вистеліть його вирізаним аркушем пергаментного паперу. Посипте сушеним насінням, наприклад, квасолею. Поставте форму в розігріту до 180 °C духовку. Випікайте 10-15 хвилин. Зніміть вантажі та випікайте ще кілька хвилин, доки тісто не стане золотисто-коричневим. Вийміть форму з духовки, але не вимикайте її.

Змішайте інгредієнти для начинки: вершковий сир з яєчними жовтками, цибулею-пореєм, горгонзолою, помідорами, оливками та орегано. Приправте сіллю та перцем за смаком. Нарешті, додайте збиті вершки. Вилийте на випечену основу.

Поставте тарт у духовку. Випікайте приблизно 30-40 хвилин.

Сирний тарт: фото скрін рецепту

Все, смачна страва готова! Можна звати близьких до столу та насолоджуватися кожним шматочком!

Раніше портал Знай писав про лініву піцу з лаваша на сніданок: готуй за 10 хвилин і забудь про голод, рецепт.

Крім того, ми повідомляли рецепт картоплі з грибним соусом, від якої слинки течуть.

Також портал інформував про пікантний салат з кабачків: гарне доповнення до шашликів та не тільки.

Джерело матеріала
loader
loader