Грецька овочева запіканка: різноманіття кольорів та смаків на вашій тарілці, рецепт
Грецька овочева запіканка: різноманіття кольорів та смаків на вашій тарілці, рецепт

Грецька овочева запіканка: різноманіття кольорів та смаків на вашій тарілці, рецепт

Грецька овочева запіканка, або бріам, – це традиційна страва, яка ідеально втілює ідеали середземноморської кухні, поєднуючи простоту з багатством смаків та корисними інгредієнтами. Ви можете насолодитися цією запіканкою на обід або теплу вечерю.

Для приготування знадобляться наступні продукти:

  • 3 картоплини;
  • 1 кабачок;
  • 1 невеликий баклажан;
  • 3 помідори (краще взяти польові);
  • 2 невеликі червоні цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • 200 мл томатної пасти;
  • 1 столова ложка орегано;
  • половина невеликого пучка петрушки;
  • оливкова олія;
  • дрібка цукру;
  • сіль, перець (за смаком);
  • 150 г сиру фета (для подачі).

петрушка, фото Pxhere

Приготування

Очистіть картоплю та наріжте її скибочками товщиною приблизно 5-7 мм.

Нарізані баклажани: фото скрін Ютуб

Наріжте баклажани, кабачки та помідори скибочками такої ж товщини, як скибочки картоплі.

Дрібно наріжте цибулю та часник. Обсмажте цибулю на оливковій олії до золотисто-коричневого кольору. Ближче до кінця приготування додайте часник, а потім томатну пасту. Перемішайте. Приправте сіллю, перцем і дрібкою цукру. Вилийте соус на дно жаростійкої форми.

В окремій сковороді розігрійте оливкову олію та обсмажте скибочки картоплі, кабачків та баклажанів партіями (кожну партію приблизно по 5 хвилин). Приправте овочі сіллю та перцем. Нарешті, змішайте їх разом, додавши орегано.

Змішайте овочі з скибочками помідорів і викладіть у жаростійку форму поверх шару цибулі та часнику.

Поставте форму для запікання в розігріту до 180°C духовку. Випікайте приблизно годину, поки всі овочі не стануть м’якими та золотисто-коричневими.

Перед подачею прикрасьте запіканку нарізаною петрушкою. Подавайте з кришеним сиром фета.

Вересень - це чудовий час для приготування грецької запіканки, бо все, що для неї необхідно, можна знайти в найближчому супермаркеті або на ринку. Овочі коштують відносно недорого, то ж страва виходить не тільки надзвичайно смачною та корисною, а ще й вельми бюджетною.

Раніше портал Знай писав, як правильно замочувати сушені гриби: секрети ароматного та безпечного супу.

Крім того, ми повідомляли про найсильніші молитви, щоб хвороби оминули вас.

Також портал інформував про рецепт картоплі по-шведськи: звичайний продукт у незвичайній подачі.

Джерело матеріала
loader