/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F28dfd386fc1213e1d02dcf66ebd269a1.jpg)
Розкрито всю правду про «Мівіну»: що додають у вермішель і навіщо
Про що йдеться у матеріалі:
"Миттєва локшина"має свою особливу технологію виробництва, яка суттєво відрізняється від класичної пасти. Журналіст і телеведучий Костянтин Грубич в ефірі програми "Сніданок з 1+1", відомий експерт з контролю якості продуктів, побував на виробництві та дізнався, що саме потрапляє у вермішель швидкого приготування.
Главредз'ясував, що додають в "Мівіну" і з чого виготовляють продукт цієї та інших торгових марок.
З чого починається "Мівіна"
Виробництво стартує так само, як і у макаронів — із замішування тіста.
"Основний компонент, звичайно, це борошно", — пояснює керівник відділу якості виробництва одного з виробників локшини швидкого приготування Констянтин Ліщишин.
Борошно може бути як із м’яких, так і твердих сортів пшениці, іноді з додаванням крохмалю. До нього додають воду та спеціальний розсіл із підсилювачем смаку, барвником і стабілізаторами.
"В такій кількості, які в нас є, ніякого впливу на здоров’я вони не несуть. Ми дотримуємось європейських регламентів, тому все в межах допустимого", — запевняє Ліщишин.
Як роблять "Мівіну"
Тісто роблять еластичним і вологим, з вмістом до 35% води. Далі його розкатують у тонкі стрічки товщиною 1–2 мм і пропускають через вал із різцями, що формують локшину.
"І потім воно зжимається і формується в брикет", — розповідає технолог.
Дивіться відео про те, як роблять локшину швидкого приготування:
Сформовані брикети пропарюють 2–5 хвилин при температурі близько 110°C, після чого обробляють розсолом і обсмажують у гарячій соняшниковій олії при 140–160°C.
"Вона готова, тому що проходить через парову машину, обробляється паром і потім додатково ще обсмажується в олії", — каже Ліщишин.
Виробники наголошують, що використовують українську соняшникову олію, а не пальмову.
З чого роблять приправи до "Мівіни"
На етапі пакування до кожної порції додають пакетики із приправами, сухими овочами, а іноді й соусами.
"Основа – сіль, цукор, перець червоний, петрушка, зелена сушена, глутамат натрію. Це підсилює смак", — пояснює фахівець.
Як зберігати та вживати вермішель швидкого приготування
Локшина швидкого приготування має термін придатності один рік.
"Вже в окремому вигляді швидкого приготування можете їсти сухою. Можете запарити, звичайно, вона буде більш приємніша на смак", — додає Ліщишин.
Вам також може бути цікаво:
Про персону: Констянтин Грубич
Костянти́н Володи́мирович Грубич (нар. 20 серпня 1968, Полтава) — журналіст, ведучий телепрограми "Знак якості" та "Твій День", повідомляє Вікіпедія.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F434%2F1c0780ca80ad18fb6a9278a722a54286.jpg)
Samsung розробляє функцію для раннього виявлення серцевої недостатності у Galaxy Watch
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fff569c61e6c1fb2b62580f7b53325758.jpg)
Чому собака спить з висунутим язиком - ветеринари попередили про важливий сигнал
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F6842f258362e78fe149af5d349325b11.jpg)
Як оживити троянди, що в'януть: маленький трюк поверне життя букету
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F5818e3dae0a9c83c36ef6839b2863df1.jpg)
Як правильно прати взуття в пральній машинці: 6 правил, які врятують кросівки
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F33%2F08b76b988b946a1ac366d4edff4c3769.jpg)
МОЗ оприлюднило дані про пошкодження медичних закладів
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F457%2F55d781928a37208b670d581e1b2c58a4.jpg)