/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F0bc06ea19abb0baf6a1d8629a46733b7.jpg)
Подорож у часі: в Італії запускають ретропотяг у стилі 1970-х
Потяг курсуватиме між столицею Римом і Сієною, звиваючись крізь мальовничі пагорби Тоскани. Ретроінтер'єр "переноситиме" пасажирів у часі, коли в тренді були незвичні яскраві кольори та принтовані шпалери, розповідає 24 Канал з посиланням на The Mirror.
Що відомо про "Сієнський експрес"?
Потяг занурить пасажирів в атмосферу старовинної залізниці. Вагони першого класу Gran Confort хоч і ретельно відреставровані, але ретростиль там зберегли.
У потязі м'які сидіння з блакитного оксамиту, гігантські панорамні вікна та типові для 70-х шпалери, якими облицьовані перегородки вагона. Коридори обшиті дерев'яними панелями.
Сієнський експрес – це не просто транспортний засіб, а справжня подорож у душу Тоскани. Це унікальна можливість сповільнитися, глибоко з'єднатися з красою ландшафту та насолодитися найавтентичнішою сутністю цього регіону. Досвід, який живить душу та дарує незабутні спогади,
– пише перевізник Treni Turistici.
Щоправда, з бронюванням квитків треба поквапитися, оскільки маршрут запустили на обмежений період часу. Квитки є у продажу лише до кінця вересня.
Потяг курсуватиме протягом трьох вихідних днів восени. З Риму до Сієни заплановані рейси на 27 вересня, 4 жовтня та 1 листопада. Вони відправлятимуться 7:42 вранці зі станції Рим-Терміні та прибуватимуть до Сієни о 13:20. Зворотні рейси заплановані на 28 вересня, 5 жовтня та 2 листопада.
Які регіональні страви скуштувати під час мандрівки Італією?
- У Венеції, Венето – закуски "чікетті".
- У Мілані, Ломбардія – ризото.
- У Болоньї, Емілія-Романья – пельмені "тортеліні".
- У Пармі, Емілія-Романья – місцева шинка та пармезан.
- У Флоренції, Тоскана – стейки і джелато.
- У Неаполі, Кампанія – смажена паста.
- У Лечче, Апулія – пиріжок "пастичотто".

