Замінить не одну чашку кави: 4 страви для сніданку, які зарядять енергією на весь день
Замінить не одну чашку кави: 4 страви для сніданку, які зарядять енергією на весь день

Замінить не одну чашку кави: 4 страви для сніданку, які зарядять енергією на весь день

Сніданок необов’язково має обмежуватися звичними варіантами - існують менш стандартні, але водночас поживні страви, які допомагають зберігати концентрацію та заряд енергії протягом усього дня. Про це пише Verywell health.

Сніданок. Фото: скрін youtube

Запечений батат

За даними Міжнародного журналу біологічних макромолекул, запечений батат зі шкіркою - це поживний і насичений варіант сніданку. Завдяки клітковині та вуглеводам вона забезпечує організм енергією, а також містить багато вітамінів, мінералів і антиоксидантів.

Запечіть батат і доповніть її овочами чи білковими продуктами на ваш смак. Якщо охолодити перед вживанням, у ній збільшиться кількість резистентного крохмалю, що допомагає уникнути різких стрибків цукру в крові.

Салат із кіноа

Як зазначається в журналі "Харчова хімія", кіноа - це безглютенова крупа, багата на якісний білок та амінокислоти, які ідеально підходять для ранкового приймання їжі.

Щоб зробити салат ще кориснішим, додайте насіння чіа - воно забезпечить додаткову клітковину для травлення і надовго збереже відчуття ситості. Авокадо також стане чудовим доповненням, адже містить корисні жири, що стабілізують рівень цукру.

Солона вівсянка

Вівсянка зовсім не обов’язково має бути солодкою. Приготування її в солоному варіанті - простий спосіб урізноманітнити меню і додати більше користі в ранковий раціон.

Замість води зваріть кашу на бульйоні з низьким вмістом солі, потім доповніть овочами: шпинатом, грибами чи перцем. Для білка можна додати варене яйце, а для смаку - трохи сиру або харчових дріжджів. Завершити страву можна шматочками авокадо або кількома краплями оливкової олії, щоб додати здорові жири.

Вівсянка із чіа. Кадр із відео на ютубі

Місо-суп

У Японії місо-суп традиційно вважається сніданком. Оскільки місо - це продукт ферментації соєвих бобів, він містить пробіотики, корисні для мікрофлори кишківника.

Додавання морських водоростей дозволяє збагатити страву такими мікроелементами, як йод, марганець і фолієва кислота. А кубики тофу допоможуть підвищити вміст білка в порції.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

  • Раніше портал Знай.ua писав, що він буде міцним і здоров'ю не пошкодите: вчені назвали ідеальний час для вечері.
  • Крім того, ми повідомляли, що бутерброди не врятують: чому харчування не допоможе при анемії.
  • Також ми інформували, запасайтеся, поки стоять копійки: 5 продуктів, що швидко знімають запалення.
Джерело матеріала
loader
loader