Не на підвіконні: як прискорити дозрівання зелених помідорів
Не на підвіконні: як прискорити дозрівання зелених помідорів

Не на підвіконні: як прискорити дозрівання зелених помідорів

Не всі овочі та фрукти можна зривати недозрілими, але томати відмінно дозрівають після збору врожаю.

Ви дізнаєтеся:

Не всі помідори встигають почервоніти на грядці, особливо коли восени температура опускається нижче +5 °C. У цьому випадку городники знімають плоди зеленими або бурими і дають їм дозріти вдома.

Але щоб томати стали смачними і соковитими, важливо знати, де зберігати зелені помідори і які умови прискорюють їхнє дозрівання, пише Главред.

Як прискорити дозрівання зелених помідорів

Городники радять використовувати прості способи:

Деякі господині кладуть навіть злегка пошкоджений стиглий помідор - він виділяє фолієву кислоту, що стимулює дозрівання.

Де краще зберігати зелені помідори

Щоб томати почервоніли, коробку потрібно поставити в сухе темне місце з хорошою вентиляцією. Оптимальна температура - +20...+25 °C. Важливо пам'ятати, що саме в темряві помідори стають смачними, а не просто червоніють від сонячного світла. Тому підвіконня - не найкращий варіант.

Чому важливо зривати помідори незрілими

Не всі овочі та фрукти можна зривати недозрілими, але томати відмінно дозрівають після збору врожаю. Це дозволяє уникнути втрат від холодів, дощів і грибкових хвороб. Зазвичай знімають плоди, коли вони стають білими або бурими, щоб зберегти смак і корисні властивості.

Таким чином, якщо ви не знаєте, як дозріти зеленим помідорам у домашніх умовах, використовуйте перевірений спосіб: коробка, стиглий фрукт і темне тепле місце. Уже через кілька днів томати будуть червоними, ароматними і готовими до вживання.

Дивіться відео про те, як прискорити дозрівання зелених помідорів:

Джерело матеріала
loader