/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F9ad4a04711e095df174dcee121001bd5.jpg)
На Київщині вирощують фундук і спаржу з біодинамічним підходом
На Київщині вирощують фундук і спаржу з біодинамічним підходом
Фермерське господарство Nuts'N'Garden на півдні Київщини вирощує десертні сорти фундука на площі 22 га та 1 га зеленої спаржі. Це яскравий приклад того, як органічне виробництво може поєднувати економічну доцільність, турботу про довкілля та інноваційний підхід.
«Наше господарство невелике, 25 га, але ми намагаємося закладати основу для сталого розвитку. Ми почали сертифікацію ще у 2020 році, й для багаторічних культур, таких як фундук, це особливо важливо, адже перехідний період займає близько трьох років», — розповіла засновниця ферми Nuts'N'Garden Ніна Смирнова під час онлайн-зустрічі органічних виробників і авторів навчального посібника «Органічне Землеробство».
Фундук та спаржа — культури, які фермерка називає «низькоризиковими» в органічному виробництві. Їхні органолептичні властивості дають господарству перевагу на ринку: смак та якість суттєво відрізняються від конвенційної продукції.

