/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F39e4af4f909153b16b0dcf070bb25adf.jpg)
Чи можна їсти кров’янку: секрети страви, яку цінували наші предки
Ви дізнаєтесь:
Мабуть усі чули про кров'янку. Її можна назвати традиційною українською ковбасою, яка є частиною культури. Наші предки полюбляли цю страву та часто готували її для святкового столу.
Главред вирішив розібратись, чи корисно їсти кров’янку.
Що відомо про кров'янку
Як відомо, кров'янку виготовляють із суміші круп, свинячої крові, субпродуктів та спецій, упакованих у натуральні оболонки.
Вона поєднує високий вміст білка та гемового заліза, яке легко засвоюється організмом. Завдяки крупі, яка є невід'ємною частиною ковбаси, вона також забезпечує організм клітковиною та складними вуглеводами. Водночас, ця страва також має високий вміст калорій, насичених жирів і холестерину.
Чи можна християнам їсти кров'янку
Бакалавр богослівʼя Сергій Степанюк у своєму відео на YouTube розповів, чи дозволяє Біблія вживати кров у їжу.
За його словами, з самого початку Бог створив людину вегетаріанкою, а до потопу м'яса не їли.
"Коли Господь дозволив після потопу вживати м'ясо, він зробив маленьке уточнення: лише м'яса з кров'ю його, з душею його не будете їсти. Ця ж заповідь повторюється ще кілька разів у Біблії", - наголосив він.
Степанюк зауважив, що Біблія чітко забороняє вживати в їжу кров, тому християнам страви з крові краще не вживати.
Чи можна їсти кров’янку – відео:
Читайте також:

