Ароматна магія осені: 5 вибухово-смачних десертів у мультиварці, від яких неможливо відірватися
Ароматна магія осені: 5 вибухово-смачних десертів у мультиварці, від яких неможливо відірватися

Ароматна магія осені: 5 вибухово-смачних десертів у мультиварці, від яких неможливо відірватися

Коли за вікном дощ і листя липне до підошв, мультиварка стає домашнім чарівником: усе рівно пропікає, нічого не підгорає, а кухня наповнюється ароматом кориці й тепла.

Хапайте п’ять перевірених рецептів — усі з точними пропорціями, щоб не готувати "на око".

Осінній декор, зображення: Pinterest

Яблучний пиріг із корицею

Інгредієнти

  • 3–4 кисло-солодкі яблука
  • 3 яйця
  • 150 г цукру
  • 200 г борошна
  • 100 г сметани або густого йогурту
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. кориці

Приготування

  1. Збийте яйця з цукром до пишної маси, додайте сметану.
  2. Просійте борошно з розпушувачем і корицею, поступово введіть у рідку основу.
  3. Яблука наріжте тонкими скибками: частину покладіть на дно змащеної чаші, решту змішайте з тістом.
  4. Готуйте в режимі «Випічка» 50–60 хвилин. Отримаєте ніжний пиріг із карамелізованими яблуками.

Класичний яблучний пиріг: фото скрін Ютуб

Морквяний кекс із горіхами

Інгредієнти

  • 2 середні моркви (≈200 г тертої)
  • 2 яйця
  • 150 г цукру
  • 200 г борошна
  • 80 мл олії
  • 1 ч. л. кориці
  • ½ ч. л. мускатного горіха
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 50 г подрібнених волоських горіхів

Приготування

  1. Збийте яйця з цукром та олією. Додайте натерту моркву.
  2. Окремо змішайте сухі інгредієнти, всипайте в рідку основу.
  3. Вкінці введіть горіхи.
  4. Випікайте у режимі "Випічка" приблизно 60 хвилин.

Морквяний кекс з волоськими горіхами, кадр з відео

Гарбузовий хліб

Інгредієнти

  • 200 г гарбузового пюре
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 250 г борошна
  • 80 мл олії
  • 1 ч. л. кориці
  • 1 ч. л. розпушувача
  • жменька насіння гарбуза (за бажанням)

Приготування

  1. Збийте яйця з цукром, додайте гарбузове пюре та олію.
  2. Поступово всипайте борошно з розпушувачем і корицею.
  3. Перелийте тісто в змащену чашу, посипте насінням.
  4. Готуйте 60 хвилин у режимі "Випічка".

Гарбузовий хліб, фото: скріншот з відео

Сирна запіканка з сухофруктами

Інгредієнти

  • 500 г домашнього сиру
  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 3 ст. л. манки
  • жменя родзинок або кураги
  • ванільний цукор — за смаком

Приготування

  1. Збийте сир із яйцями та цукром.
  2. Додайте манку, дайте постояти 5–10 хв, щоб набухла.
  3. Вмішайте сухофрукти та ваніль.
  4. Викладіть у змащену чашу, випікайте близько 60 хвилин.

Сирна запіканка, кадр з відео

Шоколадно-грушевий пиріг

Інгредієнти

  • 100 г чорного шоколаду
  • 100 г масла
  • 3 яйця
  • 120 г цукру
  • 150 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 2 стиглі груші

Приготування

  1. Розтопіть шоколад із маслом на водяній бані, злегка охолодіть.
  2. Збийте яйця з цукром, вмішайте шоколадну масу.
  3. Додайте борошно з розпушувачем.
  4. Груші наріжте тонко, викладіть на дно чаші, залийте тістом.
  5. Випікайте 55–60 хвилин у режимі "Випічка".

Грушевий пиріг, кадр з відео

Раніше ми повідомляли про золотисту запіканку з куркою, грибами та хрумким сиром: простий рецепт, щоб вразити гостей.

Джерело матеріала
loader
loader