/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F2b79f98085e33ec26a1594b2f1b9404e.jpg)
На ProCheese Awards 2025 визначили найкращий сир року
На ProCheese Awards 2025 визначили найкращий сир року
Джерело фото: AgroPortal.ua
27–28 вересня в Мистецькому арсеналі у Києві пройшов фестиваль сирного мистецтва ProCheese Awards 2025, де визначили найкращий сир цього року. Загалом за звання найкращого змагався 81 сир з приблизно 30 сироварень. Головним переможцем конкурсу став сир «Повня» від ферми-агросадиби «Ясна».
Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.
Золото ProCheese Awards 2025 отримали:
- «Сирні мандри» — сир «Том»
- «Мамин сир» — сир «Дарвайка»
- «Чесниківська сироварня» — сир «Чесниківський 50 днів»
- «Доообра ферма» — сир «Бікоз»
- «Сироман» — сир «Трюфель»
- «Європейська Сироварня» — сир «Брюност зі смаженим волоським горіхом та в’яленою журавлиною»
Срібло ProCheese Awards 2025 отримали:
- «Гарбузовий Рай» — сир «Говерла»
- «ФермерОк» — сир «Посульський»
- «Джерсей» — сир «Швейк»
- «Селиська Сироварня» — сир «Селиський»
- «Чізарня» — сир «Довбиш»
- «Доообра ферма» — сир «Легенда»
- «Мамин сир» — сир «Падре Ромжа»
- «Чізарня» — сир «Качота з трюфелем»
Бронзу ProCheese Awards 2025 отримали:
- «Мольфар» — сир «Рондель»
- «Сирні Мандри» — сир «Пікколо»
- «Щедра фермерська родина» — сири «Гауда» та «Монастирський»
- «Чесний сир» — сири «Гауда» та «Раклет»
- «Чесниківська сироварня» — сири «Чесниківський 1 місяць» та «Норберт»
- «Доообра ферма» — сир «Янгол»
- «Косівська» — сир «Качіаковалло»
- «Pastourelle» — сир «Altin Cheese Gold»
- «Cheese Way» — сир «Бакштейн»
- «Селиська Сироварня» — сир «Нарцис Карпат»
- «Старий Порицьк» — сир «Чеддер»
- «Джерсей» — сир «Альпа»
- «WineTime» — сир «Джерсі Нуар»
- «Мамин Сир» — сир «Феркованя»
- «Сироман» — сир «Віхола»
- «Lel’» — сир «Копчена моцарела міні»
- «Гарбузовий рай» — сир «Годз»
- «Сирне ательє родини Кириленків» — сир «Намазка з козиного сиру»
- «Zinka» — сир «Козячі штучки»
- «Сирні Мандри» — сир «Львівський Чеддер кавовий»

