У Києві яловича вирізка коштує до 2 тис. грн за кілограм: огляд цін
У столичних магазинах фіксується значне зростання цін на яловичу вирізку – найдорожчу та найніжнішу частину яловичої туші. Про це повідомляє кореспондент «Главкома».
Зокрема, у супермаркеті «Сільпо» охолоджена яловича вирізка з'явилася у продажу за ціною 999 грн за кіло.
Водночас ця ціна не є межею. Мережа спеціалізованих магазинів «М’ясторія» пропонує яловичу вирізку за ціною 2 тис. грн за кілограм.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F28%2F2b5571d9b93e61fee8011b7ac2d4cf74.jpg)
У мережі супермаркетів Metro яловича вирізка коштує 1186.92 грн за кіло, а дозрівша – 1402.92 грн за кіло.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F28%2Fbd300497bdf6a8d3464c51729139bd72.jpg)
Значно дешевше можна купити яловичу вирізку у мережі «Варус» – там кіло м'яса коштує 749.90 грн.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F28%2Fdf53e78734f54b2ce059a713e6040a63.jpg)
На сайтах мереж супермаркетів «Екомаркет», Novus, «Мегамаркет» та «Фора» яловича вирізка не пропонується.
Яловича вирізка – найкраща і найдорожча частина яловичої туші. Цей м`яз майже не отримує за життя тварини фізичного навантаження, тому дуже ніжний. Ідеально підходить для швидкого обсмажування та приготування на грилі.
З тонкої частини вирізки готуються стейки філе-міньйон, з товстої частини – шатобріан. Головна частина вирізки використовується для виготовлення біфштексів. З тонких скибок виходять лангети. З сирої яловичої вирізки готують карпаччо.

