/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F7fa73fc4b1fc40da65f26a5e6cfdb4cf.jpg)
Українські сировари скоротять виробництво через імпорт
Українські сировари скоротять виробництво через імпорт
Українські сировари у вересні, попри зростання цін, ще втримали рівень продажів.
Проте вже у жовтні очікується зростання імпорту сиру з Європи, де ціни стрімко знижуються, повідомляє «Інфагро».
«Це робить європейський продукт привабливим як для торговельних мереж, так і для дрібних гравців, які можуть імпортувати сири, фасувати й продавати з прибутком», — пояснюють фахівці.
На тлі дешевшого імпорту українським виробникам буде складніше конкурувати, вважають вони. Вітчизняний сир дорожчий, і дистриб'ютори дедалі частіше обирають вигідніші варіанти.
«Очікується, що восени імпорт зростатиме, а виробництво українського сиру скорочуватиметься. Натомість виробники сирних продуктів та плавленого сиру залишаються активними: на ці сегменти зростає як внутрішній, так і експортний попит», — резюмують фахівці.
