/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F28%2F5807ae8b705d29bd162ac8ca18bc9dff.jpg)
Вартість яблук у Києві. Супермаркети вигадали, як не шокувати ціною
Попри масовий збір врожаю, який у розпалі, кияни так і не дочекалися дешевих яблук. Щоб цінники не мали надто шокуючий вигляд, у деяких торговельних мережах, зокрема у «Сільпо», почали вказувати вартість фруктів не за кілограм, а за 100 грамів. Про це повідомляє кореспондент «Главкома».
Так, у супермаркеті «Сільпо» яблука сорту «Ред Чіф» продають по 4,49 грн за 100 грамів, тобто 44,90 грн за кілограм.
Раніше подібну практику роздрібної торгівлі вже застосовували щодо м’яса, ковбасних виробів та риби. Згодом її поширили й на дорожчі фрукти – ківі, гранати, цитрусові та ягоди.
Причиною подорожчання експерт називає активний вихід українських виробників на експортний ринок. Також Баштанник підкреслив, що якість яблук покращується, а кількість фруктів, які йдуть на концентрати, зменшується. Втрати врожаю цього року були, проте вони менші, ніж у минулому сезоні. Попит на яблука зберігається, а виробники активно постачають фрукти на експорт.
До слова, у липні ціни на яблука в українських супермаркетах сягнули рекордно високих позначок.

