/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2Fa999c3bf064c0f006b327c1c32bb89ff.jpg)
Цукрові заводи Вінниччини переробили 500 тис. т сировини
Цукрові заводи Вінниччини переробили 500 тис. т сировини
Сільгоспвиробники Вінницької області викопали цукрові буряки з 40% площ.
Середня урожайність склала 430,2 ц/га, що вище минулорічного показника на 29 ц/га, повідомляє Вінницька ОВА.
«Наразі працюють усі п’ять цукрових заводів. Ними перероблено близько 500 тис. т цукросировини та вироблено близько 70 тис. т цукру», — повідомляє відомство.
Також в області проведено обмолот зернових і зернобобових культур на площі 437,0 тис. га. Намолочено понад 2,4 млн т зерна за середньої врожайності 55,5 ц/га. Зокреиа кукурудзу на зерно зібрано на площі близько 3 тис. га за середньої урожайності 70,8 ц/га.
Соняшник зібрано на половині запланованих площ за врожайності 33,2 ц/га, що вище минулорічної, а сої — на 63% площ за врожайності 23,2 ц/га, що на рівні минулорічної.
Окрім того, посів озимих зернових проведено на третині запланованих площ. Під урожай 2026 року прогнозується посів озимих зернових на площі 328,3 тис. га, зокрема озимої пшениці — на 305 тис. га, озимого ячменю — на 22 тис. га, озимого жита — на 1,3 тис. га.

