/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fda7e50f9fdbdce342c60d8a266720095.jpg)
Куряча грудка у медово-гірчичному соусі: смачна та дуже проста страва, яка завоює ваше серце
Протилежності притягуються – це істина давня як світ, і вона також стосується кулінарії. І ця страва - пряме тому підтвердження.
Куряча грудка соковита та ніжна, а смаки гірчиці та меду ідеально збалансовані та створюють оксамитовий, злегка гострий соус з ноткою солодкості.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
- 2 курячі грудки (400-500 г);
- сіль і перець за смаком;
- гранульований часник;
- 50 г борошна;
- 20 г (приблизно 1-2 столові ложки) оливкової олії;
- 50 г (приблизно 3 столові ложки) вершкового масла;
- 80 г (приблизно 4 столові ложки) гірчиці;
- 60 г (приблизно 3 столові ложки) меду;
- 150 мл вершків 18%;
- 250 мл бульйону;
- свіжа петрушка.
Приготування
Курячі грудки розріжте на дві рівні частини.
Посипте курку сіллю, перцем і часником з обох боків, потім обваляйте її в борошні.
Додайте оливкову олію в каструлю та розтопіть столову ложку вершкового масла. Додайте курку та смажте по 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
Вийміть курку з каструлі, щоб приготувати соус.
Додайте решту вершкового масла, бульйон, гірчицю та мед.
Темперуйте вершки та додайте їх до соусу.
Доведіть соус до кипіння, постійно помішуючи.
Поверніть курку в соус і тушкуйте під кришкою 10 хвилин.
Після закінчення цього часу додайте подрібнену петрушку та приправте до смаку.
Все готово! Ви можете подати курку в пікантному соусі з ніжним картопляним пюре, макаронами або будь-якою кашею на ваш смак. Це чудова ідея для ситної, але не важкої вечері.
Раніше портал Знай писав про суп-гуляш з вином: ідеальний зігріваючий рецепт для осені та зими.
Крім того, ми повідомляли про гарбузове печиво без цукру, яке тане в роті, рецепт.
Також портал інформував про рецепт шоколадних маффінів, від яких неможливо відірватися.

