Стане незамінним при застудах та грипі: нутриціолог поділився рецептом "цілющого" супу
Стане незамінним при застудах та грипі: нутриціолог поділився рецептом "цілющого" супу

Стане незамінним при застудах та грипі: нутриціолог поділився рецептом "цілющого" супу

З настанням зими багато хто знову стикається з нежитем, кашлем і застудою. Коли самопочуття залишає бажати кращого, а організму потрібно відновлення - на допомогу приходить поживний і зігрівальний курячий суп. Рецептом поділилася у своєму Інстаграмі нутриціолог Емілі Інгліш.

Курячий суп, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

За її словами, цей "цілющий курячий суп" не лише втамовує голод, а й зміцнює імунітет. Хоч у порції всього близько 400 ккал, страва багата на вітаміни А і С завдяки великій кількості овочів та зелені. Як зазначила фахівчиня, хороший курячий суп здатен "поставити на ноги", повернути сили після перевтоми чи подорожі та зігріти в сезон застуд.

Інгредієнти:

  • курячі бульйонні кубики - 2 шт. (розчинити у 2,5 л окропу);
  • коричневий рис - 150 г;
  • лимон - 1 шт. (цедра і сік);
  • яйця - 2 шт.;
  • варене куряче м’ясо - 350 г (розібрати на волокна);
  • морква - 2 шт.;
  • гарбуз (баттернат) - 200 г, нарізаний кубиками;
  • селера - 2 стебла;
  • цибуля - 1 велика головка, дрібно нарізана;
  • гриби (каштанові) - жменя, нарізані;
  • імбирна паста - 1 ч.л.;
  • часник - 2 зубчики;
  • оливкова олія - 1 ст.л.;
  • свіжий кріп і петрушка - по 1 ст.л.;
  • гілочка розмарину - 1 шт.

Спосіб приготування:

У каструлі розігрійте оливкову олію, додайте цибулю, моркву, гарбуз і селеру. Обсмажуйте близько 5 хвилин до м’якості, потім додайте гриби. Коли гриби підрум’яняться, покладіть розмарин, часник, імбирну пасту та рис. Перемішайте і готуйте ще кілька хвилин.

Влийте приблизно 2 л гарячого бульйону, доведіть до легкого кипіння та варіть під кришкою 20 хвилин, періодично помішуючи. Додайте курку й лимонну цедру, варіть ще 5 хвилин. Гілочку розмарину вийміть.

У мисці збийте яйця з лимонним соком, потім поступово додайте трохи гарячого бульйону, щоб яйця не згорнулися. Обережно влийте суміш назад у суп, постійно помішуючи, поки він не стане трохи густішим.

Зніміть з вогню, посоліть, поперчіть і додайте зелень перед подачею. Цей суп не лише смачний, а й ідеально підходить для відновлення сил і підтримки імунітету взимку.

  • Раніше портал Знай писав про секрет ідеальної осені: гарбуз з м'ясною начинкою та розплавленим сиром, рецепт.
  • Крім того, ми повідомляли про гострий крем-суп з гарбуза та помідорів, який зігріє навіть у холодні та дощові дні, рецепт.
  • Також портал інформував про осінній кайф за 30 хвилин: золотистий гарбузовий крамбл, що пахне жовтнем.
Джерело матеріала
loader