/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F69%2Fea4feef9d3b5dd84ec0d033d8e47fa37.jpg)
ТЕРРА першою в Україні запускає виробництво горохового протеїну та крохмалю
Компанія «ТЕРРА» планує запустити перше в Україні виробництво горохового протеїну та крохмалю. Про це повідомив співвласник і комерційний директор підприємства Олександр Ясинський на конференції New Food Summit.
«Я вже декілька років займаюся цим проєктом. Останній рік побував у багатьох країнах, вивчав технології, обирав обладнання і вчора підписав контракт з провідною компанією на постачання обладнання для виробництва білка та крохмалю, переробки гороху на протеїн», — розповів Ясинський.
Круп’яний завод «ТЕРРА» досить потужний і щороку переробляє близько 25 тис. т гороху.
За словами Ясинського, стратегія компанії полягає у поєднанні традиційного круп’яного виробництва з інноваційними трендовими продуктами. Попри виклики, пов’язані з енергопостачанням, кадрами та логістикою, «ТЕРРА» планує розвивати напрямок переробки гороху як перспективну нішу. Продукцію здебільшого експортуватимуть, бо мають великий відсоток клієнтів, які дотичні до цих продуктів.
«Ми поєднаємо наші потужності з виробництва вівсяних пластівців і безглютенових продуктів із виробництвом горохового білка за сухою технологією — без хімічних інгредієнтів. Ми будемо сертифікувати і білок, і крохмаль під органіку», — зазначив Олександр Ясинський.
Він додав, що наразі в Україні відсутнє промислове виробництво протеїну з гороху та горохового крохмалю. На ринку використовуються переважно продукти з сої та кукурудзяний крохмаль, більшість з яких імпортуються.

