/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F57a50cb55bfe000f51de5f87e2b28e1f.jpg)
Коли найкраще викопувати моркву: зверніть увагу на ці ознаки
Морква / © Pixabay
Попри перші заморозки, не поспішайте викопувати моркву. Якщо зібрати врожай занадто рано, то недостиглі плоди втрачають частину своїх поживних речовин, погано зберігаються і швидко стаюють в’ялими.
Саме в цей момент морква поступово стає досить соковитою. Продовжує набирати солодкість та корисні мікроелементи до повного дозрівання.
Важливі поради
Сорт моркви. Ранні сорти достигають за 60-90 днів, середні за 100-130 днів, пізні за 130-150 днів після появи сходів. Залежно від сорту, збір у вересні логічний для середніх, а для пізніх краще з кінця вересня до жовтня.
Погодні умови. Не варто покладатися лише на календар, якщо осінь тепла, збір можна відкласти на тиждень-два, щоб морква встигла насититися соком. Але приморозок може зіпсувати коренеплід і погіршити його смак. Оптимальна температура близько +5 °C, коли ріст уже сповільнився.
Зовнішній вигляд листя. Сигнал до збору — коли нижнє листя жовтіє і підсихає.
Раніше ми писали про те, як зберегти хрусткість і корисні якості моркви надовго. Більше про це читайте у новині.
Конрад Беркoвич / © rmf24.plЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

