/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F83510f53fa18fd800d2f859c6b901e7a.jpg)
Фермери призупиняють продаж урожаю: чому ціни на популярний овоч пішли вгору
Що відбувається на українських ринках / © Associated Press
В Україні фіксується зростання цін на якісні овочі, зокрема моркву, після тривалої стабілізації.
За даними аналітиків EastFruit, лише за перші дні цього тижня відпускні ціни на продукцію зросли в середньому на 12%.
Сьогодні виробники готові відвантажувати моркву по 7–13 грн/кг залежно від якості та обсягів партії. Активізація торгівлі в сегменті стимулює подорожчання, однак більшість господарств утримуються від масових продажів, очікуючи подальшого зростання цін.
Основні обсяги врожаю закладені на зберігання, а на ринок надходять переважно залишки.
Попри підвищення вартості, ціни все ще залишаються на 50–55% нижчими, ніж торік.
Експерти вважають, що нинішня тенденція може виявитися короткостроковою: якщо здорожчання триватиме, фермери почнуть активніше розпродавати запаси, що збільшить пропозицію і може знову знизити ціни.
Раніше вже йшлося про те,як зберегти капусту свіжоюв підвалі, погребі, квартирі.
Природа / © PixabayЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

