Деяким господарствам довелося заорювати поля з цибулею
Деяким господарствам довелося заорювати поля з цибулею

Деяким господарствам довелося заорювати поля з цибулею

Деяким господарствам довелося заорювати поля з цибулею

Є господарства, де цибуля досі в полі, подекуди вона примерзла. Тому деякі виробники вже заорюють поля з цибулею.

Про це AgroPortal.ua розповів міжнародний експерт зі зберігання плодоовочевої продукції (зі щорічним супроводом понад 60 тис. т) Павло Булгаков. 

За його словами, через таку ситуацію на ринку очікується розшарування якості цибулі.

«Буде дуже неякісна продукція і високоякісна, яку будуть зберігати. Цей момент треба пережити. Фермери зараз не спекулюють, вони прагнуть вижити. Бо якщо підуть у мінус, то не зможуть вирощувати на наступний рік. Загалом цьогоріч постраждали усі», — додає експерт.

Регулювання площ під тими чи іншими культурами могло б убезпечити від подібних колапсів. Адже в овочевий бізнес іноді заходять зерновики і думають відповідними категоріями, засіваючи тисячі гектарів. 

«У овочевому напрямі не можна робити такі підйоми. Ситуація цього сезону потягне за собою не просто скорочення, а переключення на інші культури. Втім, це стосується переважно маленьких виробників. Будуть і ті, котрі суттєво збільшать обсяги. Але точніші прогнози будуть пізніше, у лютому»,  зауважив Павло Булгаков. 


Світлана Цибульська, AgroPortal.ua

Джерело матеріала
loader
loader