/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F778f9e14f704880aa1e935d023a49e36.jpg)
Святкуємо, але памʼятаємо про піст: що приготувати на Введення в храм Пресвятої Богородиці
Введення в храм Пресвятої Богородиці входить до переліку 12 головних свят церковного року, розповідає портал Daytoday. Відтак, святкування може бути багатим на страви, але треба памʼятати про піст.
Що можна приготувати на Введення?
Зараз на прилавках достатньо овочів та видів риби, щоб накрити чудовий святковий стіл. Основний акцент припадає на рибні страви, тож це відкриває велике коло можливостей.
Найпростіші варіанти – спекти або посмажити рибу. Це не легко та не потребує зайвих зусиль. А потім залишиться лише додати смачних закусок: салат з буряка, гуляш з печериць, запечені помідори тощо. Трішки фантазії – і навіть без мʼяса стіл виглядатиме просто дивовижно.
Якщо є можливість – пропонуємо скористатися рецептом порталу Shuba та запекти рибу під овочами.
Як запекти рибу з овочами?
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 400 грамів філе панганіуса;
– 800 грамів картоплі;
– 2 томати;
– 40 грамів сметани;
– сіль та перець до смаку;
– 20 мілілітрів соняшникової олії;
– 20 грамів вершкового масла;
– 50 грамів твердого сиру.
![]()
Смачно, легко і святково / Скриншот "Кулінарні рецепти від Надії"
Приготування:
- Картоплю очистіть, промийте та наріжте довільними шматочками. Залийте водою й відваріть до м’якості.
- Злийте рідину, додайте вершкове масло та перетворіть усе на пухке пюре.
- Приправте сіллю та перцем до смаку.
- Рибне філе промийте, наріжте порційними шматочками, посоліть і поперчіть.
- Помідори наріжте напівкільцями, а цибулю шматочками. Сир подрібніть на великій тертці.
- Форму для запікання злегка змастіть олією. Спершу рівним шаром викладіть картопляне пюре, на нього – шматочки риби. Далі розподіліть цибулю, покладіть помідори, зверху змастіть сметаною та щедро посипте сиром.
- Готуйте в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 30 хвилин до апетитної золотистої скоринки.
Смачного!
Що ще можна приготувати?
Можна подати до столу канапки з оригінальною намазкою з найдешевших інгредієнтів.
А на солодке можна зробити шоколадний брауні, в якому немає ні грама цукру або борошна.
