/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F5ed78b29358ec7608b44226a055fbdc6.jpg)
Японський ресторан карає людей за недоїдені страви: у чому причина
Ви дізнаєтесь:
На півночі Японії у місті Саппоро є легендарний заклад Hachikyo. У ньому людей штрафують за те, що вони не доїдають до кінця свою порцію страви. І це не спроста.
Главреддізнався, чому заклад придумав таке покарання для відвідувачів. Про це у TikTok розповіла українська блогерка Олена Мазур.
В чому особливість ресторану Hachikyo
Люди з усього світу, відвідуючи Саппоро, обов'язково приходять у заклад задля однієї страви під назвою Tsukko-Meshi. Це миска теплого рису, на яку кухар викладає багато червоної ікри.
"Перед тим, як зробити замовлення, вам дають прочитати їхні правила. А головне з них - якщо не доїси, то отримаєш покарання у вигляді штрафу, або благодійної пожертви", - розповідає блогерка.
У ресторані пояснюють такі штрафи тим, що це данина поваги до рибалок, які годинами працюють у холодній воді і навіть ризикують життям, щоб добути цю ікру.
Тому якщо людина залишає хоч трішки страви, це вважається неповагою до рибалок. І заклад вирішив закласти у сенс штрафу не покарання, а філософію цінувати те, що маєш та тих, хто стоїть за цією стравою.
Дивіться відео про штрафи в японському ресторані:
@lenna_mazur ? Hachikyo Са́ппоро, Японія ? Small — ¥2,990 ($19.14) Medium — ¥3,880 ($24.83) Large — ¥7,880 ($50.43) Ікри тут не шкодують ?✨
♬ оригінальний звук - lenna_mazur
Інші новини:
