Ви вживаєте це щодня: продукт, що викликає запалення в організмі
Ви вживаєте це щодня: продукт, що викликає запалення в організмі

Ви вживаєте це щодня: продукт, що викликає запалення в організмі

Регулярне споживання звичайного цукру може провокувати запальні процеси в організмі, що збільшує ризик розвитку хронічних захворювань. Кілька простих кроків допоможуть зменшити його споживання, повідомляє Eating well.

Дослідження показують, що надмірна кількість цукру в їжі швидко потрапляє в кров, що може призвести до повторних стрибків рівня цукру та інсуліну. З часом це може знизити чутливість клітин до інсуліну, що сприяє розвитку інсулінорезистентності.

Цукор / фото: Pixabay

Окиснювальний стрес

Окиснювальний стрес виникає, коли в клітинах накопичується надто багато нестабільних молекул – вільних радикалів. Ці молекули можуть пошкоджувати клітини та тканини, активуючи запальну реакцію в організмі.

Утворення шкідливих речовин

Коли цукор накопичується в крові, він може взаємодіяти з білками та жирами, утворюючи небезпечні сполуки, відомі як кінцеві продукти глікування. Ці сполуки пошкоджують тканини та викликають запалення, що сприяє старінню та розвитку хронічних захворювань.

Дисбаланс кишківника

Продукти, що містять велику кількість доданого цукру, можуть знижувати кількість корисних бактерій у кишківнику та сприяти росту шкідливих. Порушення балансу кишкової флори може пошкодити слизову оболонку кишківника, що дозволяє запальним речовинам проникати в кров.

Вплив на запальні процеси в тканинах живота

Продукти та напої з високим вмістом цукру, такі як газовані напої, тістечка, печиво та морозиво, є основною причиною набору зайвої ваги. Надлишковий цукор часто відкладається у вигляді жиру, особливо в області живота. Цей тип жиру метаболічно активний – він виділяє запальні речовини, що може підвищити ризик серцево-судинних захворювань та інших хронічних хвороб.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

  • Раніше ми повідомляли, можна додавати до будь-якої страви: лікарі назвали приправу, яка захистить вас від інфекцій.
  • Випив каву після обіду? Це може скоротити ваше життя: вчені пояснили, чому докладніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader