/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F137ad0166570e6a52316a96808e92594.jpg)
Олійність ріпаку зростає щороку
Олійність ріпаку зростає щороку
За підсумками збиральної кампанії якість зерна ріпаку суттєво не змінилася порівняно з минулим сезоном. Однак олійність культури, починаючи з 2020-го, підвищується щороку. У 2023 році спостерігався найвищий середній показник — 45,56% за фактичної вологості та 49,07% на суху речовину відповідно.
Про це розповів менеджер з технічних і претензійних питань Департаменту «Природні ресурси — Сільськогосподарські продукти» компанії ІП «СЖС Україна» Олег Оніщенко під час онлайн-дискусії в межах Trend & Hedge Club.
«У якості ріпаку майже нічого не змінилося з попереднього врожаю щодо вологості та домішок. Показник олійності за фактичної вологості становить 44% порівняно з 43,6% торік, уміст олії на суху речовину — 47,2% проти 46,7% у 2024 році», — зазначив експерт.
Вікторія Полевик, AgroPortal.ua

