/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F682ce8e6695b536e3e1ad632592261cd.jpg)
Готуємо штолен до Різдва: рецепт здобної святкової випічки
Штолен. / © ТСН
Одна з найпопулярніших різдвяних випічок – німецький штолен. Здобний кекс став популярним за межами країни, адже є одним із символів Різдва. Його печуть за кілька тижнів до свята, аби штолен настоявся і набув неповторного аромату та смаку.
ТСН.ua підготував рецепт штолена від кулінара Євгена Клопотенка.
Інгредієнти
-
150 г цукатів
-
150 г родзинок
-
70 г мигдалю
-
100 мл рому
-
200 мл молока
-
30 г живих дріжджів
-
100 г цукру
-
700 г борошна
-
2 ч.л. ванільного цукру
-
1 ч.л. солі
-
1 яйце
-
2 жовтки
-
200 г розм'якшеного вершкового масла
-
цедра 1 лимона
-
цедра 1 апельсина
-
1 ч.л. кориці
-
30 г вершкового масла
-
30 г цукрової пудри
Приготування
-
На ніч чи за добу до приготування залийте цукати, родзинки та мигдаль ромом. Залиште настоюватися.
-
Готуємо опару. У велику миску налийте тепле молоко (приблизно 36 градусів). Накришіть туди дріжджі та 50 грамів цукру. Гарно перемішайте. Накрийте харчовою плівкою та залиште на 15 хвилин.
-
Пізніше до цієї суміші додайте просіяне борошно, сіль, ще 50 г цукру звичайного та ванільний. Вбийте туди ж яйце та жовтки. Додайте масла та замісіть однорідне тісто, яке не буде липнути до рук.
-
Готове тісто накрийте харчовою плівкою та лишіть на 50 хвилин у теплому місці без протягів.
-
Натріть цедру лимона та апельсина. Злийте з цукатів рідину, додайте цедру та корицю. Перемішайте.
-
Розкачайте тісто в пласт товщиною 1 см, викладіть начинку та розподіліть по поверхні. Закрутіть тісто довільним чином і вмішайте таким методом начинку в тісто.
-
Розділіть тісто надвоє. Трохи розкачайте кожну частину та підкрутіть, як на рулет. Перекладіть штолени на застелене пергаментом деко. Залиште на на 20 хвилин, аби штолени “підросли”.
-
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте штолени 35-40 хвилин до рум’яності на режимі верх-низ.
-
Ще гарячими відразу з духовки змастіть штолени розтопленим вершковим маслом та щедро притрусіть цукровою пудрою через ситечко.
-
Покладіть кожний штолен у фольгу. Щільно замотайте та покладіть до холодильника.
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

