Дарина Шарапова: господиня столичних «Сливок суспільства», яка «грає» в шеф-кухаря за гроші своєї багатої родини
Власниця і шеф-кухар розкішного київського ресторану «Slivki Товариства». Член багатої вінницької родини, яка реалізовує свої амбіції у власному закладі, за який платить її батько. Критикується за непрофесіоналізм, завищені ціни і пристрасть до самопіару.
1. Біографія
2. Сім'я
3. Освіта
4. Кар'єра і бізнес
5. Компромат і чутки
6. Декларація
7. Відео
Біографія
Дарина Шарапова, кондитер з якої вийшов лише в досить зрілому віці, є однією з найбільш знаменитих столичних жінок-рестораторів.
Її заклад має назву «Slivki Товариства» і покликаний привернути увагу «грошових» відвідувачів.
Однак, в останні роки ресторан «вінницької мажорки» все частіше критикується за високі ціни, поганий сервіс і несмачні страви, що не дозволяє йому конкурувати з новими київськими закладами.
Дарина Шарапова народилася у Вінниці в 1987 році.
Сім’я
Господиня дорогого київського ресторану не приховує того факту, що є дочкою багатих батьків. Її брат також є бізнесменом і вкладає гроші в проект сестри.
Сім'я Шарапових реалізовує ряд бізнес-проектів в рідній Вінниці і інших регіонах України.
Однак, ні сама ресторатор ні члени її сім'ї не поширюються в характері своєї роботи.
Дарина Шарапова, «Вершки суспільства» якої вимагають від неї багато часу, не обзавелася сім'єю. Відповідно до заяв джерел, вона зустрічається з молодими людьми, однак не прагне стати дружиною і матір'ю.
Освіта
Дарина Шарапова закінчила звичайну вінницьку школу і отримала «пристойну» вищу освіту. У 2010 році майбутній знаменитий кондитер закінчила Інститут економіки і фінансів.
Господиня закладу «Slivki Товариства» є професійним експертом в міжнародній економіці.
Однак, перший диплом був отриманий Шараповою за наполяганням сім'ї, а своє життя з роботою на підприємствах вона пов'язувати не хотіла.
Використовуючи ресурси заможних батьків, Дарина вирішила реалізувати свої амбіції і стати популярним кухарем-кондитером і заснувати власний заклад.
Закінчивши український ВНЗ, Шарапова поїхала в Європу вчиться майстерності шеф-кухаря. Дар'я є однією з небагатьох українок, які закінчили престижну кулінарну школу ENSP - Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie.
У Вищій кондитерській школі під керівництвом Алана Дюкасса, колишній економіст остаточно прийняла для себе рішення заснувати кондитерську, яка працюватиме за високими європейськими стандартами.
Сумні події 2014-2015 років в Україні змусили поквапиться Шарапову з реалізацією її ідеї, яку профінансували її заможні батько і брат.
Кар'єра і бізнес
"Slivki суспільства" відкрили свої двері в 2015 році. Не дивлячись на те, що Україна і її столиця переживали одні з найгірших часів у своїй новітній історії, заклад з величезними цінами за десерти і напої почав користуватися популярністю.
Не дивлячись на те, що Дарина Шарапова є кондитером і отримала дорогу і престижну освіту у Франції, її рестораном керує найнятий нею професійний шеф-кухар.
Майстри своєї справи готують страви і керують справами закладу в той час, як Шарапова реалізує власні амбіції. Не дивлячись на те, що сама Дар'я заявляє, що працює самостійно, вирішальне слово в «Сливках суспільства» - за її братом і шеф-кухарем.
Сьогодні ресторан Шарапової є одним з найбільш престижних і високооплачуваних закладів української столиці.
Місце має славу претензійного місця для відпочинку та ділових зустрічей на Печерську.
Крім стандартних послуг кондитерської та ресторану, Шарапова також займається організацією майстер-класів для дітей, корпоративних заходів, кейтерингом та т.д.
При цьому, послуги «Сливок суспільства» визнаються одними з найбільш дорогих в сучасній Україні.
У 2018 році Дарина Шарапова розширила сферу своєї зайнятості і зайнялася справами «Всеукраїнської асоціації кондитерів».
Від імені організації «вінницька мажорка» створила в одному зі столичних торгових центрів перший в Україні кондитерський простір. У закладі працюють співробітники Всеукраїнської асоціації кондитерів. Працівники та відвідувачі закладу займають площу в 249 квадратних метрів, на яких працює кав'ярня, кондитерська, магазин і зона для дегустацій.
У прес-релізі Шарапової зазначено, що простір є професійним, тематичним закладом, в якому можна отримати інформацію про кондитерське мистецтво, побувати на практичних заняттях від професіоналів і звичайно ж, поїсти і відпочити.
Партнером Шарапової в реалізації нового проекту виступив київський кухар Кирило Сміян, який прославився участю в одному з популярних телевізійних шоу.
Компромат і чутки
Згідно з інформацією від знайомих Шарапової, її колишніх колег і підопічних, господиня «Сливок суспільства» не є професіоналом своєї справи.
Колишні співробітники її закладу заявляли в особистих бесідах, що Шарапова погано розбирається в ресторанному бізнесі і лише вносила сум'яття в роботу персоналу. Джерела з «ресторанною тусовки» заявляють, що Дарина лише «грає» в господиню ресторану і кухаря.
Заклад «Slivki Товариства» часто критикується користувачами Мережі.
Колишні клієнти Шарапової заявляють, що в її ресторані обманюють відвідувачів, подають неякісні страви і завищують ціни.
Окремого гніву гостей «Сливок суспільства» заслуговують їх десерти, оскільки десятки користувачів Мережі пишуть, що були вкрай розчарованими тортами, булками або тістечками за цінами закладів Західної Європи.
Крім того, багато українських кондитерів і пекарів були вкрай здивовані від новини про реалізацію другого проекту Дарини Шарапової - «Всеукраїнської організації кондитерів».
У приватних бесідах, професійні кухарі заявляють, що не розуміють, що це за організація і для чого була створена. Однак, публічно висловлювати обурення діяльністю асоціації Шарапової кондитери не хочуть, щоб не псувати відносини з ресторатором і не втратити роботу.
Декларація
Дарина Шарапова ніколи публічно не розголошували інформацію про свої доходи. Однак, на думку експертів, ресторатор є гривневим мільйонером. Її активи оцінюються приблизно в 15 мільйонів гривень. Крім того, Дар'я має елітну нерухомість і авто.