Ірина Тарасова: “козирний” київський ресторатор
Ірина Тарасова починала свій шлях у ресторанному бізнесі з посади офіціантки в одному із закладів мережі “Козирна карта”. За кілька років вона доросла до керівного директора. Зараз ресторатор володіє декількома закладами в Києві, а також займається ресторанним консалтингом. У 2017 році Ірина Тарасова стала організатором фестивалю високої кухні в Києві.
1. Біографія
2. Освіта
3. Сім'я
4. Кар'єра
Біографія
Ірина Тарасова народилася 13 липня 1977 року в Києві.
Освіта
Столичний ресторатор має дві вищі освіти. З 1994 по 1999 рік вона навчалася в Харківській державній академії залізничного транспорту.
У період з 2003 по 2006 вивчала міжнародне приватне право в Інституті міжнародних відносин у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.
Сім'я
Ірина Тарасова народилася в сім'ї військовослужбовця.
Незаміжня, дітей не має.
Кар'єра
На свою першу роботу Ірина Тарасова влаштувалася, коли ще була студенткою залізничної академії. У ресторан “Хуторок”, який входив до складу мережі “Козирна карта”, вона пішла працювати офіціанткою під час літніх канікул.
Через деякий час Ірина стала адміністратором закладу. З відновленням навчання Тарасова вирішила не кидати роботу, а поєднувати її з навчанням.
Після отримання диплома Тарасова залишилася працювати в ресторанному бізнесі. З 1999 році Ірина працювала в столичному ресторані “Дежавю”.
Через деякий час вона отримала посаду директора з розвитку: їй довірили відкриття ресторану “Дежавю де ла мер” в Одесі.
Вона мала організувати ремонт у закладі, набрати і навчити персонал майбутнього ресторану.
Пізніше київський “Дежавю” вже без Ірини Тарасової “прославився” завдяки творцю ресторанної мережі “Козирна карта” Андрію Задорожному. У 2007 році він взяв кредит на суму понад п'ять мільйонів доларів. Заставою став заклад, в якому раніше працювала Ірина Тарасова. Однак через два роки за допомогою підроблених документів застава була замінена на земельну ділянку на Київщині.
У 2012 році Андрію Задорожному були пред'явлені звинувачення в шахрайстві. Від українського правосуддя він спробував втекти в Хорватію, але був затриманий і екстрадований в Україну. Через три роки суд виправдав власника “Козирної карти”.
У 2002 році Ірина Тарасова прийшла на роботу в один із наймодніших на той момент ресторанів Києва - “Мамбо”. Через рік вона очолила цей заклад. На посаді директора ресторану Тарасова залишалася протягом п'яти років до 2008 року.
Паралельно з “Мамбо” в 2006 році вона очолювала кейтеринговую компанію “Холідей Сервіс”. На цій посаді Ірина організовувала прийоми на найвищому державному рівні, займалася організацією громадського харчування, проведенням масштабних заходів.
Крім того, за час керівництва “Холідей Сервіс” Тарасова відкрила ресторан “Тандир”, виконувала роль кризового менеджера одного з найбільших столичних ресторанів в luxury-сегменті - “Leo club”.
Ірина Тарасова також організувала роботу ресторану в республіці “Казантип”. У 2010 році Ірина стала директором закладу під назвою “Зозуля”.
На початку 2013 року в Києві Тарасова очолила ресторан “Варадеро” з тайською, середньоєвропейською і кубинською кухней. Ресторан є філією однойменного закладу Одеси.
У цьому ж році блогерська платформа “Інвестгазета” включила Ірину Тарасову в список двадцяти найкращих українських рестораторів.
Влітку цього ж року вона розробила концепцію і відкрила свій ресторан під назвою “Бабель” з українською та єврейською кухнею. Заклад знаходиться в будинку, який раніше належав тестю письменника Ісаака Бабеля - Хаїму-Бер Гронфайну.
З кінця ж 2013 року Ірина Тарасова працює в ресторанній мережі “Kelembet” на посаді керівника проектів. Тут вона організовувала кейтеринг, будівництво ресторанів під ключ, займалась управлінням ресторанами, а також консалтингом.
У вересні 2017 року Ірина Тарасова створила власну компанію “IRTA”, яка займається консалтингом у сфері ресторанного бізнесу.
Вона стала творцем фестивалю високої французької кухні в Києві.
У кінці травня 2018 року “IRTA” стала одним з партнерів проекту Віктора Сидоренка “Атональна реальність”, який проходив в одеському музеї західного і східного мистецтва.
Крім ресторанного бізнесу, займається благодійністю. Ірина Тарасова входить до складу “Lady International Club”.