Катерина Безжон
Катерина Безжон
1504

Катерина Безжон

Катерина Безжон: майстер "зеленого настрою"

Катерина Безжон - Фото 1

Катерина Безжон культивує пряні трави в горщиках. Дівчина-підприємець створила власну компанію на одну стипендію. Студентці аграрного вузу знадобилося сімсот гривень, щоб купити насіння і орендувати місце на ярмарку. Тепер її товар купують великі ресторани і піар-компанії.

1. Біографія
2. Освіта
3. Сім'я
4. Кар'єра

Біографія

Катерина Безжон народилася 5 жовтня 1994 року в Києві.

Освіта

Катерина Безжон за освітою ботанік. Вона закінчила факультет лісового і садово-паркового господарства в Національному університеті біоресурсів і природокористування.

Сім'я

Катерина Безжон незаміжня, дітей не має

Батьки підприємця займаються вирощуванням квітів на зріз. Через рік після успіху справи Катерини, вони віддали їй одну теплицю. 

Сестра Катерини за освітою біотехнолог. Усі родичі стали головними радниками і консультантами Катерини, а її мати постійно працює разом із нею в “Kitchen & Garden”.

Кар'єра

Ще будучи студенткою, Безжон почала займатися дослідженнями пряно-ароматичних рослин в урбанізованому середовищі. Це стало темою її дипломної роботи. Крім того, Катерина часто експериментувала з прянощами в кулінарії.

Від теорії вона вирішила перейти до практики. У двадцять років Катерина спробувала виростити спеції в горщиках на власному підвіконні. У листопаді 2014 року Безжон придбала насіння і посіяла сім різних видів пряно-ароматичних рослин. Серед них розмарин, чебрець, базилік та інші. 

Перший млинець не виявився глевким. Спроба виростити спеції вдома на підвіконні вдалася.

Наступного року Катерина вирішила представити плоди своєї роботи на ярмарку. “ART-пікнік Слави Фролової” в столичному парку Пушкіна став для неї дебютом . Стенд для ярмарку був зроблений одним із її друзів.

Катерина Безжон - Фото 2

Протягом трьох годин все, що було у Безжон на вітрині, було продано. 

Перший горщик зі спеціями, вага якого становила триста грамів, підприємець-початківець продала за тридцять п'ять гривень. 

Наступного дня  подруга зробила їй візитки, щоб клієнти могли робити замовлення по телефону.

Вся її стипендія - сімсот двадцять гривень - стали стартовим капіталом для молодої підприємниці. За п'ятсот гривень Катерина орендувала місце на ярмарку, решту вона витратила на насіння і горщики. 

Якщо участь у першому ярмарку студентці аграрного вишу обійшлася в п'ятсот гривень, то зараз завдяки красивому оформленню вітрини Безжон часто отримує пропозиції безкоштовно виставити свою продукцію.

Після цього успіху Катерина Безжон всерйоз задумалась зробити хобі своєю роботою. Так з'явилася компанія “Kitchen & Garden”, яку сама  Безжон називає, “майстернею зеленого настрою”. 

Головна ідея її підприємства - наявність в кожному будинку власного зеленого куточка, міні-городу.

Спочатку Катерина вирощувала насіння у батьків у теплиці. Потім, коли бізнес виріс, постало питання про оренду приміщення. Вона принципово не хотіла віддавати свій товар на продаж до супермаркетів. За її словами, в них мало світла і догляду.

У вересні 2018 року Безжон орендувала господарський будиночок на ВДНГ, який і став резиденцією її компанії. 

У планах підприємниці відкрити мережу власних квіткових магазинів.
Катерина Безжон - Фото 3

 

Спочатку в “Kitchen & Garden” Катерина робила все сама. Нових клієнтів вона знаходила за допомогою соціальних мереж, а також на виставках-ярмарках. Згодом роботи стало настільки багато, що їй довелося наймати людей на поміч.

На сьогодні, крім самої власниці, в "Kitchen & Garden" на постійній основі працює дві людини. У сезон і перед святами Безжон наймає ще двох-трьох робітників.

Оборот невеликої справи Безжон залежить від сезону. Якщо у звичайні дні у “Kitchen & Garden” від п'яти до десяти замовлень за один місяць, то перед великими святами їх кількість збільшується в декілька разів. Корпоративні замовлення часом складають сотні одиниць товару. 

До свят Катерина створює тематичні композиції з сезонних квітів, іноді з гілочками ялинок і кипарисів.

Катерина Безжон - Фото 4

Найголовнішими замовниками є ресторани і піар-компанії, а також роздрібні покупці, серед яких більшу частину становлять молоді жінки у віці до сорока п'яти років.

Зараз підприємниця культивує в основному багаторічні рослини, такі як м'ята, чебрець, шавлія, орегано, кімнатні помідори... Також Катерина вирощує сукуленти, тобто різні декоративні рослини.

Згадки про персону