Орися Німченко
  • Країна
    Україна
  • Соцмережі
Орися Німченко
4270

Орися Німченко

Орися Німченко: жінка у віці, яка керує молочними заводами компанії "PepsiCo"

Орися Німченко є справжнім "ветераном" у сфері виробництва молочної продукції. Будучи жінкою поважного віку, вона все ще тримається за посаду директора одного з найбільших виробників молочної продукції в Україні - "Вімм-Білль-Данн Україна". Щоб переконати споживачів купувати продукти її торгових марок, вона вдається до найрізноманітніших методів: розповідає про їхню якість для ЗМІ, проводить екскурсії на заводи і навіть "просуває" компанію через громадський проект.

1. Біографія
2. Новини та чутки
3. Призначення Німченко главою "Вімм-Біль-Данн Україна"
4. Про контроль якості молочної продукції
5. Про молочне виробництві PepsiCo
6. Просвітницький проект
7. Екскурсія на молочне виробництво компанії PepsiCо

Біографія

Орися Німченко є главою компанію "Вімм-Білль-Данн Україна". На жаль, даних про її біографію практично немає. Відомо, що вона близько 30 років працювала на київському молочному заводі №3. Третю частину часу на заводі присвятила управлінню підприємством.

Компанію "Вімм-Білль-Данн Україна", яка в 2011 році приєдналася до холдингу "PepsiCo", Орися Німченко очолила в 2015-му. Сьогодні вона планує роботу підприємства, виходячи із загальної стратегії розвитку PepsiCo. Так, пані Німченко займається розширенням асортименту продукції, що випускається, щоб посилити конкурентоспроможність на ринку.

У 2018 році Орися Німченко потрапила в щорічний рейтинг видання БІЗНЕС, який назвав кращих бізнес-леді країни.

Новини та чутки

Призначення Німченко главою "Вімм-Біль-Данн Україна"

У червні 2015 року Німченко Орися була призначена на посаду голови правління ПАТ "Вімм-Біль-Данн Україна", яке входить до групи компаній PepsiCo. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

На новій посаді пані Німченко отримала можливість керувати молочним напрямком виробництва. Раніше цю посаду займав Андрій Наумов, проте у зв'язку з його підвищенням в PepsiCo і переїздом в іншу країну, посаду зайняла Німченко.

Це й не дивно, адже Орися віддала підприємству більше ніж 30 років життя. Увесь цей час вона працювала в сфері молочного виробництва на київському заводі. Майже 10 років керувала штатом і всіма етапами виробництва.

Нагадаємо, що підприємство "Вімм-Білль-Данн Україна" з 2011 року входить в ГК "PepsiCo" і контролює два великих заводи з переробки молока: один - в Вишневому (Київська область), інший - в Харкові. Молокопереробне підприємство в Вишневому у 2015 році визнали найкращим молочним заводом PepsiCo в Європі. В Україні компанії належать популярні торгові марки "Чудо", "Слов'яночка", "Машенька", "Агуша" та інші.

Про контроль якості молочної продукції

У 2016 році на сайте Асоціації виробників молока з'явилася інформація про те, як виробники молочної продукції контролюють якість своїх товарів.

Скандал виник в результаті того, що незадовго журналісти одного з українських телешоу провели дослідження декількох популярних молочних продуктів і в результаті аналізу в деякій продукції виявили невелику кількість антибіотиків, що абсолютно суперечить нормам контролю якості.

Виробники в свою чергу оперативно провели аналіз своєї продукції в кращих українських, а також європейських лабораторіях, спростувавши звинувачення в додаванні заборонених препаратів.

Корреспонленти Agravery.com розбиралися, як перевіряється якість молочної продукції для дітей і наскільки вона безпечна для вживання малюками. Дитяче харчування в нашій країні виробляють три лідируючі компанії, які є українськими представниками міжнародних корпорацій: PepsiCo (ТМ "Агуша"), Данон (ТМ "Тема", ТМ "Маша і Ведмідь", ТМ "Растішка") і Лакталіс (ТМ "Локо Моко ").

В інтерв'ю Орися Німченко, керівник молочної лінії групи компаній PepsiCo, розповіла, що молочні продукти для дітей виробники повинні виготовляти з молока не просто вищого, а екстра ґатунку. Вимоги до сировини дитячої продукції визначені держстандартом України ДСТУ 3662-97. Однак керівники молокопереробних заводів відзначають, що ці стандарти не досконалі, тому вони орієнтуються на більш жорсткі європейські стандарти якості.

Так, пані Німченко зазначила, що молочне виробництво PepsiCo ( "Вімм-Білль-Данн Україна") відповідає не тільки українським нормам, а й європейським. 

Це доводить наявність на заводах PepsiCo сертифікатів НАССР, які підтверджують, що їх виробництво відповідає міжнародному стандарту ISO 22000. Більш того, виробничі підприємства в Вишневому і Харкові сертифіковані за стандартом FSSC 22000, а він встановлює ще більш жорсткі стандарти якості та безпеки продукції, ніж ISO.

Про молочне виробництві PepsiCo

Глава правління компанії "Вімм-Білль-Данн Україна", що входить до складу корпорації PepsiCo, Орися Миколаївна Німченко в липні 2017 року висловила одному інтернет-виданню експертну думку про молочне виробництво у її компанії, гарантії якості продукції, що випускається і принципи роботи PepsiCo. 

Перш за все вона зазначила, що PepsiCo, бувши міжнародною корпорацією, має довгострокову стратегію розвитку під назвою "Відповідально до мети". Це означає, що керівництво компанії працює в рамках програми до 2025 року.

За словами пані Німченко, вона вже зараз займається розширенням асортименту продукції, усвідомлюючи, що з часом конкуренція буде тільки посилюватися. Крім цього, з урахуванням довгострокової перспективи для компанії PepsiCo дуже важливо зберегти бездоганну репутацію, тому особлива увага приділяється якості і безпеці молочної продукції.

Як зазначає Орися, на їх заводах розташовуються власні лабораторії, на яких постійно стежать за якістю і безпекою не тільки готової продукції, а й сировини, що надходить від фермерів. Якщо при покупці сировини співробітники компанії виявляють будь-які невідповідності до стандартів якості, повністю вся партія повертається назад постачальнику. Також Німченко нагадала, що вимоги до якості у виробника молочних продуктів PepsiCo значно вищі, ніж вимагає українське законодавство, оскільки відповідають європейським стандартам.

Крім якості, для покупців також відіграє велику роль тривалість зберігання того чи іншого продукту, каже Орися. Завдяки якісній сировині, сучасним технологіям і практично ідеальним гігієнічним умовам виробництва продукція торгових марок PepsiCo зберігається досить довго.

"Не шкодуємо грошей на дороге сучасне обладнання. Наприклад, відцентрове очищення молока за допомогою сепаратора бактофуги дозволяє видалити до 98% шкідливих мікроорганізмів", - зазначає Німченко.

Також глава молочного виробництва PepsiCo розповіла, що важливо контролювати не тільки сам процес виробництва, але й умови доставки і зберігання продукції на складах і в магазинах. Ці умови забезпечуються тим, що кожна партія готових молочних продуктів після випуску зберігається в спеціальних рефрижераторах з необхідним рівнем температури. А що стосується торгових точок, то реалізатори в договорі зобов'язуються точно дотримуватися всіх умов зберігання продукції у себе в магазинах.

Просвітницький проект

Близько 5 років тому українське відділення компанії PepsiCo на чолі з Орисею Німченко спільно з Міносвіти запустили проект під назвою "Три молочні продукти на день". Офіційна мета проекту - просвіщати українців в питаннях споживання молочної продукції.

Звичайно, проект також допоміг ненав'язливим способом прорекламувати холдинг PepsiCo.

В рамках проекту було розроблено інтернет-ресурс 3md.com.ua, запущені інформаційні кампанії, а також видані методичні матеріали для учнів молодших і середніх класів. 

Екскурсія на молочне виробництво компанії PepsiCо

14 листопада 2018 року компанія PepsiCo в Україні спільно з командою EBA Management Development Centre відкрила двері на своє молочне виробництво бізнесменам, керівникам підприємств і топ-менеджерам.

Всі учасники заходу "Візит в компанію: Вся правда і міфи про молоко" відвідали виробництво дитячого харчування, прослухали лекцію про виробництво молока, побачили презентацію компанії, а також продегустували молочну продукцію PepsiCo.

Під час екскурсії гості:

  • дізналися від експертів про секрети виробництва різних видів молочної продукції, вимоги до виготовлення дитячого харчування, а також про те, як досягається якість молочних продуктів;
  • своїми очима побачили процес виробництва молочної продукції на сучасних заводах (в тому числі поспостерігали за виготовленням дитячого харчування ТМ "Агуша").

Про все це їм розповідала Орися Німченко, глава правління "Вімм-Білль-Данн Україна".

Згадки про персону