Уже зовсім скоро українці будуть відзначати велике свято – Великдень 2019.
Ми підготували оригінальні рецепти страв, які стануть ідеальним доповненням до святкового столу.
Серед всіх урочистостей, які відзначають в Україні, мабуть, найбільш улюблене свято – Світле Христове Воскресіння.
Великдень – найрадісніше і веселе православне свято, яке є символом перемоги життя над смертю, весни над зимою.
І це торжество несе особливу віру і надію на світле майбутнє.
Великдень ніяк не може обійтися без святкового застілля.
З давніх часів великодній стіл відрізнявся різноманітністю страв і пишністю.
Традиційно, прийнято подавати 48 різних страв, за кількістю днів Великого посту.
Готуватися починають ще з Чистого четверга, люди запікають особливу сіль, фарбують крашанки, готують паски, млинці і пряники.
Особливе місце на столі займають традиційні для українців паски і фарбовані яйця.
Ці страви готували в кожному будинку без винятку.
І сьогодні українці дбайливо ставляться до давніх традицій.
Великдень 2019: кращі рецепти страв.
Класична паска «Родзинка».
Щоб приготувати смачну паску, знадобиться:.
Волоські горіхи – 1 стакан.
Очіщенние насіння соняшнику – 1/2 стакана.
Ізюм – 1 стакан.
Яблука – 2 шт.
Банани – 2 шт.
Мед – 3 ст.
Какао порошок – 1 ст.
Як готувати:.
Перш за все слід замочити горіхи і насіння на кілька годин.
Потім висушити їх і перемолоти в блендері.
Додайте в суміш родзинки і трохи меду, вимішайте.
Візьміть кілька ложок з маси і змішайте з какао.
Викладіть горіховий шар, на нього покладіть порізані банани і яблука.
Зверху покладіть суміш з какао.
Частину горіхової суміші використайте для змащення бічних сторін майбутньої паски.
З фруктів слід вирізати літери «Х» та «У».
Додаткова прикраса – декоративні квіти або фігурки.
Залишити в холодильнику на кілька годин.
Что приготовить на Пасху.
Смачні паски в домашніх умовах.
Паска з цукатами.
Для приготування страви, знадобиться:.
Борошно - 1 кг.
Вершки - 1,5 ст.
Вершкове масло - 180 гр.
Яйца - 7 шт.
Дрожжі свіжі – 50 гр.
Ванільний цукор - 1 ч.
Сіль - 1/2 ч.
Цукати, горіхи, родзинки, курага - по 1/2 стакана.
Рослинна олія.
Як готувати:.
Спочатку слід підігріти вершки, розвести в них дріжджі, висипати половину борошна, додати 1 ст.
Дріжджове тісто поставте в тепле місце на годину.
Жовтки слід розтерти разом з цукром.
Розтопити масло, остудити його, змішати з жовтками.
Коли опара підійде, залийте в неї суміш, ванілін, сіль, горіхи, цукати, родзинки.
Потім потрібно збити і додати в тісто.
Після перемішайте все це з другою половиною борошна, залиште в теплому місці.
Покладіть тісто в форми, заповнюючи їх приблизно наполовину.
Випікати потрібно приблизно при 200 градусах.
Для прикраси використовується глазур.
Пасха 2019.
Сирна паска / запіканка.
Для приготування знадобляться такі продукти:.
Сир – 1 кг.
Сахар – 250 гр.
Вершкове масло – 250 гр.
Сметана – 250 гр.
Жовток – 4 шт.
Родзинки, ванілін – за бажанням.
Як готувати запіканку:.
Візьміть сир, протріть його через сито.
Так, щоб не залишилося ніяких грудок.
Змішайте з вершковим маслом.
Розітрійте цукор і жовтки, повинна вийти однорідна маса.
З'єднайте її з сиром, родзинками, додайте ванілін.
Всі інгредієнти ретельно перемішайте.
На дно формочки викладіть марлю, поверх покладіть масу і поставте в холодильник на кілька годин.
З'єднайте яєчні білки з цукровою пудрою і лимонним соком.
Збийте і покрийте сирну паску.
Сирна паска.
Розповідаємо, як приготувати сирну паску холодним способом.
Що знадобиться:.
Сир – 1,2 кг.
Сметана – 1/2 склянки.
Вершкове масло – 100 гр.
Соль – 1/2 ч.
Яйця – 2 шт.
Цукор – 1/2 сткана.
Родзинки – 3 ст.
Як готувати:.
Переберіть родзинки, промийте їх і висушіть.
Сир перетріть через сито два рази, щоб домогтися повітряного ефекту.
Після додайте туди сметану і вершкове масло, сіль, яйця і родзинки.
Суміш збийте до однорідної маси, доведіть до кипіння.
Після зніміть з вогню і розмішайте.
Отриману суміш залийте в форми, накрийте тарілками, залиште в холодильнику на 12 годин.
Что приготовить на Пасху.
Шоколадна паска.
Що знадобиться:.
Борошно – 1,5 ст.
Дріжжі – 1 пакетик.
Яйця – 8 штук.
Молоко – 1 ст.
Цукор – 2 ст.
Какао-порошок – 100 гр.
Ром – 2 ст.
Цукати – 0,5 ст.
Для глазурі: 1 яєчний белок, 1 ст.
цукру або плитка білого шоколаду.
Як готувати:.
Підігрійте молоко, змішайте його з дріжджами.
Додайте цукор і борошно, залиште в теплі.
Змішайте жовтки з цукром.
В опару вилийте жовтки, додайте какао, ром, борошно і цукати.
Вимішайте тісто, залиште в теплі.
Збийте вершки, всипте трохи солі.
Введіть все це в тісто.
Форми для запікання змастіть маслом, наповніть тістом.
Запікати 30 хвилин на 190 градусах.
Для прикраси використовуйте розтоплену білу шоколадку.
Что приготовить на Пасху.
Швидко і смачно: салати на Великдень.
Салат з беконом.
Молода картопля – 300 гр.
Рослинная олія – 2 ст.
Червона цибулина – 1 шт.
Копчений бекон – 4 смужки.
Печериці – 140 гр.
Мікс бебі-салатів – 100 гр.
Сир з блакитною пліснявою - 85 гр.
Як готувати:.
Відваріть картоплю в «мундирі», поріжте скибочками.
Смужки бекону обсмажте до золотого кольору.
Після у тому ж жирі обсмажити картоплю до золотавого забарвлення, додайте сіль і перець.
Червону цибулю наріжте і обсмажте на олії до м'якості.
Гриби також слід обсмажити, заправити перцем і сіллю.
З'єднайте в тарілці всі інгредієнти з листям салатів, сиром.
Полийте заправкою, перемішайте і подайте до столу.
Что приготовить на Пасху.
Теплий салат з куркою і помідорами.
Що знадобиться:.
Стегенця курячі – 2 шт.
Помідори черрі – 150 гр.
Лук червоний – 1 головка.
Сир «Російський» – 150 гр.
Йогурт – 1/2 стакана.
Масліни без кісточок – 12 шт.
Олівкова олія – 3 ст.
Соєвий соус – 1 ст.
Перець чорний.
Як готувати:.
Стегенце очистіть від шкіри, вийміть кісточки, поріжте скибочками, полийте малою кількістю соєвого соусу.
Залиште все це на 12 хвилин.
Поріжте цибулю і помідори, курку підсмажте до стану готовності.
Курячу м'якоть змішайте з овочами, маслинами і сиром, попередньо нарізаним кубиками.
Перед подачею салат слід полити йогуртом і посипати сиром.
Що приготувати на Великдень: страви з риби і м'яса.
Сирний рулет з ніжною фореллю.
Слабосолона форель – 200 гр.
Майонез – 100 гр.
Вершкове масло – 50 гр.
Яйца – 6 шт.
Борошно – 5 ст.
Твердий сир – 50 гр.
Молоко – 350 мл.
Кріп – 5 ст.
Петрушка – 3 ст.
Як готувати:.
Розтопити вершкове масло в каструлі з товстим дном.
Покладіть туди борошно і, помішуючи, готуйте до стану кремоподібної густої пасти.
Потім тонкою цівкою при постійному помішуванні ввести молоко.
Варити масу до загустіння, 1-2 хвилини.
Зняти каструлю з вогню і перелити її вміст в миску.
Збити міксером до зникнення грудочок, додати жовтки, 2/3 натертого сиру, всю подрібнену петрушку, 1/2 кропу.
Злегка посолити.
Перемішати до однорідності.
Акуратно вмішати в заварну масу окремо збиті білки.
Форму для запікання застелити пергаментом, вилити тісто.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин, не відкриваючи дверцята духової шафи в процесі приготування.
Злегка остудити.
Сирний корж змастити сумішшю майонезу, залишків сиру і кропу.
Зверху покласти тонкі довгі смужки форелі.
За допомогою пергаменту скрутити корж щільним рулетом, а потім замотати в харчову плівку.
Помістити в холодильник на 2 години.
Царська баранина.
Головне в цій страві – правильно вибрати м'ясо, тоді всі зусилля не пройдуть даром, і ви отримаєте справді царську баранину.
Що знадобиться:.
Баранина (ошийок) - 2 куска.
Спеціі (сіль, орегано, перець).
Оливкова олія.
Як готувати печену баранину:.
Ошийок ретельно промийте, познімайте м'ясо з кінчиків кісток, зачистите їх.
Приберіть зайві жири, якщо є.
Зшийте два шматки, при цьому захоплюйте кожне реберце, щоб вийшла «царська корона», стягніть її ниткою і закріпіть.
Змастіть все оливковою олією, спеціями, кінчики кісток оберніть в фольгу.
Всередину покладіть часник.
Запікайте в духовці протягом 1,5 годин.
Поки м'ясо готується, підготуйте начинку, наприклад, плов з обрізками баранини.
Але рис можна замінити і картоплею або овочами.
Царская баранина.