19 апреля, пятница
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Яблучний спас 2019: добірка найкращих рецептів, які вразять ваших рідних
Яблучний спас 2019: добірка найкращих рецептів, які вразять ваших рідних

Яблучний спас 2019: добірка найкращих рецептів, які вразять ваших рідних

У понеділок, 19 серпня, православні християни відзначають Яблучний Спас 2019.

На Яблучний Cпас прийнято пекти пироги з яблуками.

Також в цей день починається збір врожаю яблук і заготівля фруктів на зиму.

Читай Знай.

ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!.

Серед одних з найважливіших традицій свята є також святіння винограду і яблук.

Люди вірили, що після освячення яблука набувають якоїсь магічної сили, і якщо загадати бажання, відкушуючи перший шматочок від фрукта нового врожаю, то воно обов'язково здійсниться.

Чудові новини!.

Тепер Знай.

ua став ще ближче і доступніше.

Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій.

Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!.

Популярні новини зараз.

Супрун вразила українців несподіваною правдою про кавуни: спазм м'язів та аритмія серця.

Волочкова осоромилася черговою рогаткою на яхті, вразливим не дивитися: "Я взагалі живу в шпагаті".

Колишня Потапа дала фору Каменських: відпочиває з донькою "по-дорослому", провокаційні кадри.

Зеленський підписав ключовий закон про автомобілі: новий сплеск ввезення.

Показати ще.

Пропонуємо вам добірку рецептів на свято:.

Пиріжки з яблуками.

500 мл молока.

5 столових ложок цукру.

5 столових ложок рослинної олії.

дрібка солі.

50 г свіжих дріжджів.

5 склянок борошна.

збите яйце.

Спосіб приготування:.

Молоко, цукор, олію і дрібку солі довести до кипіння.

Зняти з плити і дати постояти півгодини.

Додати розкришені дріжджі.

Всипати борошно і замісити тісто за допомогою двох столових ложок.

Поставити на 1, 5 год в тепле місце.

Обсяг тесту повинен збільшитися приблизно втричі.

Розкачати тісто на присипаній борошном поверхні товщиною близько 1 см, вирізати склянкою кола.

У центр покласти начинку – нарізані кубиками яблука, присипані цукром.

Викласти пиріжки на змащене маслом деко і змастити збитим яйцем.

Випікати в розігрітій духовці до золотавого кольору при температурі 180 градусів.

Яблучний штрудель з родзинками.

1 кг кислих яблук.

100 г мелених ванільних сухарів.

250 г цукру.

100 г вершкового масла.

лимонний сік.

Для тіста:.

1 ст.

соняшникової олії.

1 яйце.

300 г борошна.

100 мл теплої води.

крапля оцту.

Спосіб приготування:.

Борошно просіяти і дати йому трохи постояти, щоб воно "наповнилося" повітрям.

Додати яйце, масло, сіль за смаком, розвести 100 мл теплої води (з додаванням краплі оцту) і перемішати все до отримання крутого тіста.

Замішувати бажано руками, без використання міксера.

Місити тісто слід доти, доки воно не стане легко відходити від рук.

Сформувати кулю, змастити її оливковою або соняшниковою олією, загорнути у фольгу і залишити під підігрітою ємністю або під рушником на 20-30 хвилин.

Яблука помити, почистити, видалити серцевину і нарізати на тонкі часточки, а після перемішати з цукром і корицею в друшляку, встановленим над мискою.

Потім змішати з родзинками і, якщо є, з ромом, горілкою або іншим алкоголем (1 ст.

л.), але можна обійтися і без цього.

Накрити перевернутою тарілкою, поставити гніт (наприклад, літрову банку з водою).

Сухарі обсмажити в олії до золотавого кольору.

На столі розкласти лляний рушничок, викласти тісто, посипати борошном і розкачати качалкою.

Потім тісто обережно розтягнути руками в різних напрямках – воно повинно вийти дуже тонким.

Більш товстий край, який вже не буде тягнутися, потрібно відрізати.

Розтягнуте тісто скропити соком лимона (або розведеною лимонною кислотою) і посипати сухарями.

Розподілити яблучну масу на 2/3 поверхні тіста.

Згорнути штрудель з допомогою рушника.

Обережно викласти на деко, попередньо змащене вершковим маслом, поставити в духовку, розігріту до 200 С на 30 хвилин.

Готовий штрудель посипати просіяною цукровою пудрою.

Тарт Татен з яблуками.

200 г борошна.

150 г вершкового масла.

5 ст.

л молока.

180 г цукру.

1 кг яблук.

дрібка солі.

Спосіб приготування:.

100 г вершкового масла наріжте кубиками і розітріть пальцями з борошном.

Додайте холодне молоко і замісіть тісто.

Загорніть його в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.

Помийте і почистіть яблука, розріжте їх на четвертинки і видаліть серцевину разом з насінням.

Розігрійте сковороду і викладіть на неї вершкове масло і цукор.

Нагрійте на сильному вогні, щоб вийшла карамель.

Після цього додайте яблука і тушкуйте їх близько 15 хвилин.

Зайву рідину за бажанням злийте.

Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні.

Пласт повинен бути трохи більше діаметру форми для випічки, щоб сформувати з нього бортики.

Викладіть у форму карамелізовані яблука, накрийте їх тістом і підігніть краї тіста вниз.

Поставте пиріг у розігріту до 200 ° С духовку на 35 хвилин.

За цей час корж повинен підрум'янитися.

Готовий десерт переверніть на тарілку.

Дійте обережно, щоб не обпектися.

Подавайте тарт Татен теплим разом зі збитими вершками або морозивом.

Як повідомляв портал Знай.

uа, Яблучний спас: прикмети, обряди і головні особливості свята.

Також Знай.

uа писав про те, Яблучний спас 2019: традиції і головні заборони свята.

Источник материала
Поделиться сюжетом