Готуємо різдвяний кекс: покроковий рецепт
Готуємо різдвяний кекс: покроковий рецепт

Готуємо різдвяний кекс: покроковий рецепт

У багатьох із нас Різдво асоціюється з солодким ароматом домашньої випічки.

Саме тому Євген Клопотенко вирішив поділитися простим рецептом різдвяного кексу з родзинками і апельсиновою цедрою, який стане ідеальним частуванням для всієї родини.

На підготовку вам знадобиться година, а на саме приготування — 40 хвилин.

Інгредієнти для різдвяного кексу.

Кукурудзяне борошно — 150 г.

Борошно пшеничне — 200 г + 2 ст.

для дріжджі.

Молоко — 200 мл.

Дріжджі — 25 г.

Цукор ванільний — 1 ч.

Цукор — 125 г.

Яйце — 1 шт.

Рослинна олія — 50 мл.

Апельсин — 1 шт.

Родзинки — 100 г.

Ром (або коньяк) — 30 мл.

Сіль — 1 дрібка.

Цукрова пудра — за смаком.

Волоські горіхи — за смаком.

Різдвяний кекс: покроковий рецепт.

У теплому молоці (200 мл) розчиніть дріжджі (25 г), додайте 2 ст.

цукру і 2 ст.

пшеничного борошна.

Температура молока повинна бути не більше 38 градусів, інакше дріжджі можуть загинути і ваше тісто не підніметься.

Все перемішайте до однорідності та залиште на 15 хвилин, щоб дріжджі почали свою роботу.

За цей час з'явиться дріжджова «шапочка».

Родзинки (100 г) замочіть в 30 мл рому або коньяку.

У мисці змішайте два види борошна — 150 г кукурудзяного борошна і 200 г пшеничного, додайте цукор, що залишився, 1 ч.

ванільного цукру і дрібку солі.

Потім додайте яйце і 50 мл рослинної олії.

Додайте дріжджову суміш.

Замішайте дуже м'яке однорідне тісто.

Залиште тісто для підйому в теплому місці без протягів на 1 годину.

За цей час воно має збільшитися в об’ємі в 2-3 рази.

Обімніть тісто і вмішайте замочені родзинки.

Натріть в тісто цедру одного апельсина.

Акуратно вимішайте тісто, щоб родзинки і цедра рівномірно в ньому розподілилися.

Форму змастіть рослинною олією і викладіть в неї тісто.

Залиште на 30 хвилин у формі, щоб тісто ще трохи підійшло.

Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, впродовж 35-40 хвилин.

Готовий кекс посипте цукровою пудрою і прикрасьте волоськими горіхами (за бажанням).

Источник материала
loader