Ризото з білими грибами: покроковий рецепт
Ризото з білими грибами: покроковий рецепт

Ризото з білими грибами: покроковий рецепт

Аби ризото вийшло ніжним, готуємо його на правильному сорті рису з овочевим бульйоном.

Пікантності страві додадуть білі гриби і сухе вино.

А пармезан та базилік внесуть свіжість та яскравий смак.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ РИЗОТО З БІЛИМИ ГРИБАМИ:.

1 склянка рису (арборио).

150 г білих грибів.

100 мл білого сухого вина.

100 г кореня селери.

1 шт.

1 шт.

1 зубчик часнику.

2 горошини духмяного перцю.

5 шт.

томатів (койтейльних).

25 г вершкового масла.

25 г пармезану.

2 гілочки базиліку.

за смаком сіль.

РИЗОТО З БІЛИМИ ГРИБАМИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ.

Ризото приготуйте на овочевому бульйоні.

Але цілком можна використовувати курячий бульйон або воду.

Тільки обов`язково підливайте теплу рідину — це важливо! Половину цибулі, половину моркви, зубчик часнику і корінь селери (100 г) залийте 1 літром води.

Додайте 2 горошини запашного перцю і сіль, варіть 15 хвилин.

Тчим часом наріжте другу половину цибулини і моркви дрібним кубиком.

Білі гриби (150 г) наріжте більшими шматками.

Припустіть цибулю і моркву на пательні з вершковим маслом (25 г), доки цибуля не стане прозорою.

Додайте білі гриби (150 г) і випаріть рідину, що виділилася.

Якщо ви використовуєте заморожені гриби, необхідно попередньо їх розморозити.

Додайте рис арборіо (1 склянка) — це найкращий сорт рису, який можна знайти на прилавках наших супермаркетів.

Обсмажте рис впродовж 1 хвилини при постійному помішуванні, щоб він не пригорів.

Додайте біле сухе вино (100 мл) і тушкуйте 2 хвилини, щоб алкоголь випарувався.

Тепер почніть додавати теплий бульйон по одному ополонику і випарюйте, продовжуйте процедуру протягом 15-20 хвилин, поки різото не звариться.

Спробуйте рис, він повинен залишатися ще твердим всередині і м`яким зовні.

Тоді це буде ризото правильної консистенції і структури.

В кінці приготування можете додати четвертинки коктейльних томатів за бажанням.

Подавайте ризото гарячим, посипавши зверху пармезаном і прикрасивши листочками базиліку.

Источник материала
loader