Аби ризото вийшло ніжним, готуємо його на правильному сорті рису з овочевим бульйоном.
Пікантності страві додадуть білі гриби і сухе вино.
А пармезан та базилік внесуть свіжість та яскравий смак.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ РИЗОТО З БІЛИМИ ГРИБАМИ:.
1 склянка рису (арборио).
150 г білих грибів.
100 мл білого сухого вина.
100 г кореня селери.
1 шт.
1 шт.
1 зубчик часнику.
2 горошини духмяного перцю.
5 шт.
томатів (койтейльних).
25 г вершкового масла.
25 г пармезану.
2 гілочки базиліку.
за смаком сіль.
РИЗОТО З БІЛИМИ ГРИБАМИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ.
Ризото приготуйте на овочевому бульйоні.
Але цілком можна використовувати курячий бульйон або воду.
Тільки обов`язково підливайте теплу рідину — це важливо! Половину цибулі, половину моркви, зубчик часнику і корінь селери (100 г) залийте 1 літром води.
Додайте 2 горошини запашного перцю і сіль, варіть 15 хвилин.
Тчим часом наріжте другу половину цибулини і моркви дрібним кубиком.
Білі гриби (150 г) наріжте більшими шматками.
Припустіть цибулю і моркву на пательні з вершковим маслом (25 г), доки цибуля не стане прозорою.
Додайте білі гриби (150 г) і випаріть рідину, що виділилася.
Якщо ви використовуєте заморожені гриби, необхідно попередньо їх розморозити.
Додайте рис арборіо (1 склянка) — це найкращий сорт рису, який можна знайти на прилавках наших супермаркетів.
Обсмажте рис впродовж 1 хвилини при постійному помішуванні, щоб він не пригорів.
Додайте біле сухе вино (100 мл) і тушкуйте 2 хвилини, щоб алкоголь випарувався.
Тепер почніть додавати теплий бульйон по одному ополонику і випарюйте, продовжуйте процедуру протягом 15-20 хвилин, поки різото не звариться.
Спробуйте рис, він повинен залишатися ще твердим всередині і м`яким зовні.
Тоді це буде ризото правильної консистенції і структури.
В кінці приготування можете додати четвертинки коктейльних томатів за бажанням.
Подавайте ризото гарячим, посипавши зверху пармезаном і прикрасивши листочками базиліку.