Великодня паска на французький манер: детальний рецепт
Великодня паска на французький манер: детальний рецепт

Великодня паска на французький манер: детальний рецепт

Інгредієнти на 3 паски (діаметром 14 см, 10 см та 8 см):.

500 г борошна;.

70 г цукру;.

100 г молока (27-29*С).

20 г свіжих дріжжів;.

250 г яєць;.

175 г вершкового масла кімнатної Т;.

7 г солі;.

150 г родзинок, в`яленої журавлини, вишень (можна настояти в ромі);.

220-250 г цукрової пудри;.

1 білок;.

лимонний сік.

Спосіб приготування:.

В чашу міксера з насадкою гак для дріжджового тіста (або миска+аналогічна насадка на ручному міксері) помістити борошно, цукор, молоко, дріжді і 100 г яєць*, вимішувати 15 хв (тісто має відходити від стінок посуди).

Додати решта яєць, масло та сіль, вимішуємо хвилин 12, потім додаємо родзинки, вимішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися.

Тісто помістити в чисту миску та дати підійти в теплому місці близько години, поки не збільшиться вдвічі.

Тісто накрити плівкою та поставити в холодильник на 2-3 години (воно має збільшитися у 2 рази).

Дістати, знову замісити руками, накрити плівкою та помістити в холодильник на ніч.

Зранку дістати тісто, сформувати вироби (розподіляємо по формах на 1/2, змащених маслом).

Даємо підійти біля 1,5 годин (в мене було холодно і тісто підходило майже 3 години), верхівку змастити жовтком взбитим з 1 ст.

молока, пекти 35-45 хв (всі духовки різні, орієнтуйтеся на свою духовку) при Т 180*С.

Колір готового виробу золотистий, паличка виходить суха, якщо проткнути паску.

Обережно дістати з форми та дати охолонути на решітці.

Пудру розтираємо з білком в пасту, додаємо лимонний сік, ретельно перемішуючи до портібної консистенції.

Поливаємо паски, прикрашаємо за бажанням.

*В книзі вказано спершу додати 100 г яєць, але я раджу спочатку влити 150г, а в другий підхід додати решта 100г.

Оскільки в першому випадку виходить дуже туге тісто, яке довелося домішувати руками, щоб не поламати міксер.

Источник материала
loader