Інгредієнти на 3 паски (діаметром 14 см, 10 см та 8 см):.
500 г борошна;.
70 г цукру;.
100 г молока (27-29*С).
20 г свіжих дріжжів;.
250 г яєць;.
175 г вершкового масла кімнатної Т;.
7 г солі;.
150 г родзинок, в`яленої журавлини, вишень (можна настояти в ромі);.
220-250 г цукрової пудри;.
1 білок;.
лимонний сік.
Спосіб приготування:.
В чашу міксера з насадкою гак для дріжджового тіста (або миска+аналогічна насадка на ручному міксері) помістити борошно, цукор, молоко, дріжді і 100 г яєць*, вимішувати 15 хв (тісто має відходити від стінок посуди).
Додати решта яєць, масло та сіль, вимішуємо хвилин 12, потім додаємо родзинки, вимішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися.
Тісто помістити в чисту миску та дати підійти в теплому місці близько години, поки не збільшиться вдвічі.
Тісто накрити плівкою та поставити в холодильник на 2-3 години (воно має збільшитися у 2 рази).
Дістати, знову замісити руками, накрити плівкою та помістити в холодильник на ніч.
Зранку дістати тісто, сформувати вироби (розподіляємо по формах на 1/2, змащених маслом).
Даємо підійти біля 1,5 годин (в мене було холодно і тісто підходило майже 3 години), верхівку змастити жовтком взбитим з 1 ст.
молока, пекти 35-45 хв (всі духовки різні, орієнтуйтеся на свою духовку) при Т 180*С.
Колір готового виробу золотистий, паличка виходить суха, якщо проткнути паску.
Обережно дістати з форми та дати охолонути на решітці.
Пудру розтираємо з білком в пасту, додаємо лимонний сік, ретельно перемішуючи до портібної консистенції.
Поливаємо паски, прикрашаємо за бажанням.
*В книзі вказано спершу додати 100 г яєць, але я раджу спочатку влити 150г, а в другий підхід додати решта 100г.
Оскільки в першому випадку виходить дуже туге тісто, яке довелося домішувати руками, щоб не поламати міксер.