18 апреля, четверг
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Коронавірус у світі 22 травня: антирекорд смертей у Росії та приспущені прапори у США
Коронавірус у світі 22 травня: антирекорд смертей у Росії та приспущені прапори у США

Коронавірус у світі 22 травня: антирекорд смертей у Росії та приспущені прапори у США

Кількість інфікованих коронавірусом у світі станом на п'ятницю, 22 травня, понад 5,1 млн осіб. Згідно з даними університету Джона Гопкінса, понад 333, 4 тис. хворих померло.

Географія поширення коронавірусу

Лідером за поширенням коронавірусу у світі залишаються Сполучені Штати Америки. Там наразі понад 1,57 млн інфікованих, понад 94 тис. загиблих. Видужати змогли 298 тис. хворих.

Росія перебуває на другому місці. У РФ станом на 22 травня 326 тисяч випадків коронавірусу. Наступною є Бразилія, у країні - 310 тисяч випадків. Велика Британія на четвертому місці, у країні 252 тис. На четвертій і п'ятій сходинці перебувають Іспанія та Італія, де 233 тис. і 228 тис, відповідно.

Пандемія коронавірусу в Європі 

Словенія

Словенська влада незабаром хоче надати громадянам сертифікати на відпочинок. Неповнолітні отримають ваучери на 50 євро, а дорослі - на 200. Їх можна буде використати до кінця року під час відпочинку всередині країни. Аби скористатися ваучером, достатньо буде лише назвати свій податковий номер і держава протягом восьми днів компенсує витрати.

Сербія

Обов'язкову 14-денну обсерваціюю для туристів від 22 травня скасували у Сербії. Крім того, більше не потрібно проходити й тестування на коронавірус громадянам, які приїздять до Сербії. Як повідомила міністерка будівництва, транспорту та інфраструктури країни Зорана Михайлович, тепер під час перетину кордону іноземцям надаватимуть інформацію про правила поведінки, а також адреси медичних установ, до яких можуть звернутися за необхідності.

Влада Сербії ухвалила таке рішення через зниження темпів поширення коронавірусу в країні. За останню добу було виявлено 86 нових випадків. Загалом занедужало - 10,9 тисяч осіб.

Франція

У центрі Парижа лікарі та медпрацівники одного зі шпиталів, де лікують хворих на COVID-19, влаштували протест. Медики скаржаться на умови роботи і недостаню оплату праці. 

Французький уряд пообіцяв медикам підвищити зарплати, але станеться це не раніше липня. Своєю чергою, медики надалі погрожують страйками.  

Відео Гучний протест: у Франції медики скаржаться на умови праці

Гуркіт пустих каструль у центрі Парижа - лікарі та медпрацівники одного зі шпиталів, де лікують хворих на COVID протест. Скаржаться на умови роботи і недостатню оплату праці. Надалі погрожують страйками. Французький уряд обіцяє медикам підвищити зарплати, але станеться це не раніше липня.  

Чехія

Від 25 травня країна починає відновлювати міжнародне залізничне пасажирське сполучення. Як повідомляє České dráhy, перший потяг після тривалої паузи вирушить до Німеччини. Поїзд вирушить за маршрутом "Прага-Дрезден-Берлін". Попередньо, очікується, що на кордоні будуть відбуватися вибіркові перевірки, а тому час подорожі збільшиться. Також тимчасово не працюватиме вагон-ресторан.

Білорусь

Упродовж минулої доби в Білорусі зареєстровували ще 932 заражених коронавірусу СOVID-19. Загалом у країні вже 34 303 випадків недуги. 

За інформацією Міністерства охорони здоров'я країни, від початку поширення коронавірусу на території Білорусі помер 190 пацієнт, але одужали - 12 833 осіб.

Росія

За минулу добу в РФ зафіксували ще 8 894 хворих коронавірусом і 150 смертей від COVID-19. Це є найбільшою кількістю нових випадків зараження і смертей відп очатку поширення коронавірусу в країні. Більшість інфікованих виявлено в Москві - 158 207. На другому місці - Московська область, де 31 807 випадків зараження.  

Щодо летальних випадків, то найбільше також в Москві - 1867, Московській області - 312, у Санкт-Петербурзі - 107. Побороти COVID-19 вдалося 99 825 інфікованим.  

Сполучені Штати Америки

Президент США Дональд Трамп не збирається запроваджувати жорсткі карантинні заходив країні навіть, якщо буде "друга хвиля" коронавірусу.

"Ми не збираємось закривати країну... Буде це вугілля чи полум’я, ми збираємось його гасити. Але ми не закриємо нашу країну", - сказав американський президент. 

Водночас, глава Білого дому наказав на три дніприспустити прапори у пам'ять про жертв пандемії COVID-19. Очільник Сполучених Штатів додав, що у понеділок, 25 травня, в країні також приспустять прапори "на честь чоловіків та жінок", яких країна втратила у війнах.  

Відео У Бразилії, Росії та Індії ускладняється ситуація з коронавірусом

Хворих на коронавірус у світі – 5 мільйонів 231 тисяча людей. Одужали понад два мільйони з них. Померли від ускладнень – 335 тисяч осіб. Ситуація ускладняється в Південній Америці. В Бразилії кількість смертей перевищила 20 тисяч. Тож, країна має всі шанси стати наступним епіцентром пандемії. Більше про коронавірус 

Пандемія коронавірусу в Азії

Китай

Материковий Китай 22 травня повідомив про чотири нові випадки активної форми COVID-19. Нових смертей від ускладнень нової недуги впродовж доби в КНР не зафіксували. 

Загалом у країні на лікуванні залишаються 82 пацієнти з активною формою COVID-19, тоді як ще 372 людини із новою коронавірусною інфекцією, які не мають симптомів захворювання, перебувають під медичним спостереженням. 

Індія

В Індії, згідно з офіційною статитискою, зафіксовано найвищий від моменту початку пандемії добовий приріст заражень коронавірусом. За останні 24 годин там виявлено ще щонайменше 6 тисяч хворих. Загальна кількість інфікованих в країні складає 118 тисяч осіб.

Читайте також про те, як розвивається ситуація із поширенням коронавірусу в Україні:

  • Майже половина областей України не готова до послаблення карантину: Кабмін опублікував мапу 
  • Україна виходить з карантину: повний новий списокскасування заборон від 22 травня 
  • "На пік чекати ще рано": вірусологиня розповіла прокоронавірус в Україні 
  • Відновлення роботи громадського транспорту: де запускають міські маршрути  
Источник материала
Поделиться сюжетом